Zvezda uzdržana

Izvor: Glas javnosti, 06.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda uzdržana

Izbori za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije ulaze u završnicu. Čitava situacija je prilično neizvesna, iako su regioni rekli svoje, ali niko se nije zvanično kandidovao, a 15. jul nije daleko. Čelnici Crvene zvezde, koji se zalažu za promene u srpskoj „kući fudbala“, nedavno su održali sastanak na ovu temu.

- Članovi Upravnog odbora ponovo će se sastati sutra, kada bi trebalo da postignemo konačan dogovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koga da podržimo. Još nema zvaničnih kandidata, osim što se pominje Ilija Petković - istakao je Toplica Spasojević, predsednik „crveno-belih“.

NJegov kolega iz Humske ulice i trenutno v. d. predsednika FSS Tomislav Karadžić potencijalni je naslednik Zvezdana Terzića. I on, čini se, čeka rasplet situacije izbora na regionalnim nivoima, kako bi doneo odluku da li da preuzme tako odgovornu poziciju ili ostane na čelu „crno-belih“.

- Ne znam ništa o tome. Na prethodnom sastanku zadužili smo ljude koji će da prate raspet čitave situacije. Na osnovu njihovog izveštaja donećemo konačnu odluku.

Sportski direktor Goran Bunjevčević juče je otputovao u Austriju, gde se Zvezda priprema za predstojeću sezonu. U posetu ekipi, u sredu, odlaze predsednik Spasojević i još nekoliko članova Upravnog odbora. Moguće je da se u istom avionu nađu i neki novi igrači.

OD KAPITENA POLA KOLAČA

Dejan Milovanović, doskorašnji kapiten Crvene zvezde, potpisao je petogodišnji ugovor sa Lansom. Pre njega u francuski klub, koji je prošle sezone ispao u Drugu ligu, sa „Marakane“ su prešli Milan Biševac i Nenad Kovačević. NJih trojica, ipak, neće ponovo sarađivati jer je Biševac nedavno prešao u Valensijen, a blizu odlaska je i Kovačević, koji se nalazi na meti Olimpika iz Marseja.

- Drago nam je zbog dobrog transfera i po klub i po Milovanovića. Ne bih o cifri, ali isplata će se obaviti iz dva dela. Prvi deo Lans će uplatiti odmah, a drugi kada se plasira u Prvu ligu. Polovina zarade od naredne Dejanove prodaje, takođe, pripada Zvezdi - otkrio je Spasojević.

Pojedini mediji prenose da je transfer iznosio dva, dok neki tvrde četiri miliona evra.

- Nismo završili sa dovođenjem pojačanja. Uskoro će na probu doći još igrača... Neki iz Grčke, ali o tome više zna sportski direktor - nije želeo Spasojević previše da otkriva.

U javnosti je nedavno počelo da se spekuliše o sukobu između predsednika i jednog od finansijera kluba, Marka Miškovića. Nagađalo se i o mogućem povlačenju Toplice Spasojevića.

- Nema ništa od toga... Ne znam odakle su se pojavile takve informacije - negirao je Spasojević.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.