Zukorlić odbio dogovor o savetu,  mogući   novi izbori

Izvor: Blic, 25.Sep.2010, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić odbio dogovor o savetu, mogući novi izbori

Sastanak predstavnika tri bošnjačke liste koji je sazvao ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić završen je danas u Palati „Srbija“ bez dogovora, rekao je Tanjugu Mevlud Dudić, predstavnik Bošnjačke kulturne zajednice, čiji je nosilac liste bio glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić. Kako „Blic“ saznaje, Dudić je na sastanku insistirao da ta lista ima 19 umesto 17 odbornika i da, dok Vlada to ne prizna, neće pristati na bilo kakve pregovore. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Šef misije OEBS Dimitris Kipreos bio je razočaran stavovima predstavnika liste čiji je nosilac muftija Zukorlić, tako da je sastanak posle sat i po vremena rasprave o dva mandata Bošnjačke liste zaključen. Na inicijativu predstavnika Bošnjačkog preporoda, dogovoreno je da se pregovori nastave u Novom Pazaru bez posrednika. S obzirom na stanje, ovakav razvoj događaja u velikoj meri umanjuje mogućnost bilo kakvog dogovora. Sastanku su prisustvovali i predstavnik Bošnjačke liste Esad Džudžević i Bošnjačkog preporoda Seadetin Mujezinović.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.