Zemun uoči izbora

Izvor: RTS, 30.Maj.2013, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemun uoči izbora

Lokalni izbori u Zemunu održaće se u nedelju, a pravo glasa ima više od 160.000 birača. Od ponoći, izborna tišina. Očekivanja velika.

Četrnaest izbornih lista nalazi se na startu trke za lokalne izbore u Zemunu. Za vladajuću opštinsku i republičku stranku problem na oba nivoa je nezaposlenost. Očekivanja od nedeljnih izbora su velika.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pozvao je građane da izađu na izbore i podrže tu stranku, istakavši da očekuje da ona osvoji najmanje 40 odsto glasova.

"Veoma je važno da u nedelju izađete na izbore, da damo puni legitimitet budućoj zemunskoj vlasti. Hoću da vam kažem da ja nisam zadovoljan i neću biti zadovoljan ako budemo imali ispod 40 odsto, a za to je potreban veliki rad, veliki trud, angažman, borbenost svakog od vas", rekao je Vučić.

Koalicija okupljena oko socijalista, sa listom "Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS-SDPS-Pokret veterana", nada se dvocifrenom rezultatu.

"Očekujem da dupliramo podršku koju smo imali na prošlim izborima i bio bih jako srećan ako bismo se umešali u borbu da budemo drugi u Zemunu", rekao je predsednik Gradskog odbora SPS-a Aleksandar Antić.

Opštinski izbori traže lokalne, a ne nacionalne programe, poručuju demokrate.

"Građani Zemuna imaju priliku da ovog puta izaberu ljude sa imenom i prezimenom, koje su njihove komšije, koji su sposobni, imaju stručne sposobnosti, dakle da se odmaknu od onih stranaka koje kandiduju svoje nacionalne lidere", rekao je Borislav Stefanović iz DS-a.

Iako tzv. patritski blok u nedelju debituje, izbori će, veruju DSS i Dveri, biti odraz njihove snage.

"Ova koalicija garantuje da će opština Zemun imati status koji zaslužuje u Gradu Beogradu, da će joj se vratiti one nadležnosti koje su joj oduzete", rekao predsednik beogradskog odbora DSS-a Andreja Mladenović.

Predstavnik Dveri Boško Obradović istakao je da "Zemunci nisu naivni".

"Zemunci nisu naivni, oni su gospoda, oni su patriote. Zemunci dobro znaju da onaj ko ih je prevario na republičkim, prevariće ih i na lokalnim izborima", rekao je Obradović.

Ujedinjeni regioni, koji nastupaju sa SPO-om i listom "Zemun naš grad" nadaju se nastavku ovogodišnjeg pozitivnog trenda na lokalnim izborima.

LDP ističe - našu politiku potvrđuje vreme.

"Zemun nije propao sam od sebe, ovde u Zemunu ljudi žive teško jer plaćaju cenu loše politike koja se godinama sprovodila", rekao je lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Skupština opštine Zemunu ima 57 odbornika. Na izborima pre četiri godine vlast su formirali odbornici SNS, SPS-PUPS-JS i DSS.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.