Zemun izbori: Ubedljiva pobeda SNS

Izvor: Mondo, 02.Jun.2013, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemun izbori: Ubedljiva pobeda SNS

Na osnovu 95 odsto obrađenih podataka u Zemunu, ubedljivu pobedu odnela je SNS sa 51,52 odsto glasova. Ovo je podrška naroda borbi protiv korupcije, reformama i podrška za modernu i naprednu Srbiju, poručio je lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

Vučić je ocenio da je njegova stranka ostvarila ono što niko nije u poslednje 24 godine - u jednoj od najvećih srpskih opština osvojila više od 50 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odsto glasova.

"To pokazuje kakva je podrška. Srbiju moramo da izvučemo iz krize. Poruka nama je da se ponašamo odgovornije od ostalih, potrebno je da dovedemo one koji će da se bore za druge a ne za sebe", naveo je Vučić i dodao je da je neophodno da rad bude osnovno merilo vrednosti.

"Konačno ima nade. Srbija razmišlja na drugačiji način", istakao je lider naprednjaka.

Prema njegovim rečima, ovo je podrška naroda za modernu i naprednu Srbiju reformama i podrška borbi protiv korupcije.

"Srbija je za nas svetinja i najvažnije je da se ide napred", naglasio je Vučić, a prenosi RTS.

SPS, na osnovu 95 odsto izbrojanih glasova, ima 11,69 odsto i DS 8,92 odsto.

Predsednik Opštinske izborne komisije Marinko Šakan je ranije danas na glasanje nije bilo nikakvih primedbi, niti prigovora.

Više od 160.000 stanovnika Zemuna glasalo na 106 biračkih mesta za novi sastav opštinskog parlamenta. Na izborima je učestvovalo 14 izbornih lista.

Novi lokalni parlament bi trebalo da bude konstituisan u roku od 15 dana od dana objavljivanja rezultata izbora, a rok za njihovo objavljivanje u "Službenom listu grada Beograda" je 24 sata od zatvaranja biračkih mesta, predviđeno je rokovnikom za obavljanje izbornih radnji.

Zemun bi trebalo da dobije novi parlament, ukoliko izbori ne budu ponovljeni, do 17. juna.

Prva lista na glasačkom listiću bila je lista Srpska napredna stranka - Aleksandar Vučić, zatim sledi lista koalicije Demokratska stranka Srbije - grupa građana Dveri, kao i lista "Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS-SDPS-Pokret veterana".

Među učesnicima izborne trke u Zemunu bila je i lista Demokratske stranke, Srpske radikalne stranke, Grupe građana Zemunski pokret - Pokret radnika i seljaka - prof. Miša Krstić, lista Građanska alternativa - Goran Mandić, kao i lista Liberalno demokratska partija - Čedomir Jovanović.

Takođe, među ponudama na izbornom listiću bile su i lista pod rednim brojem devet - "Moj Zemun grad - Milan Nadoveza Naja", zatim lista "Zemun naš grad - Građanski pokret Zemun - URS - SPO", kao i lista "Grupa građana za Zemun - Pokret za razvoj Batajnice".

Građani su mogli da se opredele i između liste "Socijaldemokratski savez - prof. dr Danica Grujičić", liste "SNP 1389 - srpski Zemun - Miša Vacić", kao i liste grupe gradana "Zemunska priča - naša stvar - treća Srbija".

Lokalni parlament u Zemunu ima 57 odbornika.

Na prošlim izborima 7. juna 2009. godine, SNS je osvojila 23, koalicija "Za evropski Zemun" 19 mandata, SRS šest, koalicije SPS-PUPS-JS i DS S-NS-NP po četiri odbornička mesta, a Lista za toleranciju Rasima Ljajića jednog odbornika.

Posle tih izbora vlast u toj opštini formirali su odbornici SNS, SPS-PUPS-JS i DSS.

Krajem godine redovni izbori trebalo bi da budu održani i u opštini Voždovac.

(MONDO, foto: Tanjug, Sava Radovanović)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Zobenica: Ubedljiva pobeda SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2013, 15:43

Srpska napredna stranka na juče održanim izborima za savete i nadzorne odbore u novosadskim Mesnim zajednicama Vidovdansko naselje i Petrovaradin ostvarila je ubedljivu pobedu, izjavio je danas potpredsednik Gradskog odbora SNS Novi Sad Damir Zobenica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.