Želim da ostanem gradonačelnik BG

Izvor: B92, 11.Mar.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Želim da ostanem gradonačelnik BG"

Beograd -- Zamenik predsednika DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i u narednom mandatu želi da bude prvi čovek prestonice kako bi njegov tim dovršio započete poslove

Đilas je rekao da će se s obzirom na isticanje roka za raspisivanje parlamentarnih i lokalnih izbora, tokom iduće sedmice znati odgovor na pitanje da li će biti raspisani izbori na svim nivoima, a da je na predsedniku Srbije Borisu Tadiću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da donese odluku da li će podneti ostavku i tako omogućiti da istovremeno budu održani i predsednički izbori.

On je, gostujući u emisiji "Stav Srbije" na Televiziji Prva, objasnio da je osnovni motiv za istovremeno održavanje svih izbora da se svi izborni procesi u ovoj godini završe istovremeno i da se krene u novi četvorogodišnji i petogodišnji ciklus i rešavanje problema.

Đilas je kazao da neće biti jednostavno i lako da ponovo osvoji gradonačelnički mandat, budući da je Aleksandar Vučić ozbiljan protivkandidat, kao i da u Beogradu ima dosta ljudi koji su nezadovoljni i da ima dosta onih koji će na lokalu glasati za iste stranke za koje glasaju na republičkom nivou.

Govoreći o kandidatu za premijera DS, istakao je da predstojeći parlamentarni izbori nisu izbori za premijera, već za parlament, kao i da želi da i u narednom mandatu bude gradonačelnik.

"Želim da budem gradonačelnik, jer sam započeo neke poslove u prethodne četiri godine. Verujem da moj tim dobro radi svoj posao i da treba da završi poslove, za koje nam treba još jedan mandat", rekao je Đilas.

"Biti gradonačelnik Beograda je ogromna privilegija, jer sa te pozicije možete da uradite mnoge stvari i da ih promenite. Tu nema visoke politike, to je život", naveo je on, odbacivši tvrdnje da želi ponovo da bude gradonačelnik, a ne premijer, jer su mnoga pitanja na republičkom nivou, poput Kosova i Metohije, teško rešiva.

Đilas smatra i da republička vlast treba da funkcioniše po principu Beograda, odnosno da se depolitizuje.

"Mi smo na čelo PKB doveli čoveka koji nije član nijedne stranke i danas je ta kompanija smanjila dugove, završila prošlu godinu u plusu, ima 2.000 zaposlenih... Oni su ekonomsko čudo", rekao je on.

Na pitanje koliko je koštao Most na Adi, odgovorio je da cena mosta bez pristupnih saobraćajnica iznosi 140 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.