Zeder spreman

Izvor: B92, 11.Apr.2021, 17:03

Zeder spreman

Lider Hrišćansko-socijalne unije Bavarske Markus Zeder rekao je da je spreman da se ispred konzervativaca kandiduje za kancelara na izborima u septembru.

Rojters navodi da se povećava pritisak o donošenju odluke da li će on ili lider sestrinske Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Armin Lašet biti kandidat konzervativaca na izborima 26. septembra, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Rojters.

"Ako je CDU voljan da me podrži, biću spreman", rekao je Zeder na sastanku vodećih članova parlamentarne grupe.

Ovo je prvi put da je on izjavio tako nešto.

Lašet zaostaje za Zederom u anketama, ali uživa podršku nekih moćnih premijerav nemačkih pokrajina.

Tradicionalno, lideri CDU i CSU odlučuju između sebe ko će se kandidovati, ali pojedini poslanici ovog puta zahtevaju da iznesu svoje mišljenje.

Sa približavanjem septembarskih izbora, konzervativci vrše pritisak da se odlukom o kandidaturi okončaju spekulacije.

"Ako uzmem u obzir raspoloženje u CDU, odluka bi trebalo da bude doneta veoma brzo", rekao je Lašet za "Bild am Zontag". Do sada nijedan lider CSU nije bio nemački kancelar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.