Izvor: Luftika.rs, 23.Jan.2022, 13:19

Zdravko Ponoš zvanično prvi kandidat opozicije za predsednika

Dragan Đilas predložio je Zdravka Ponoša za predsedničkog kandidata opozicije na izborima koji slede.
Na Glavnom odboru stranke u Novom Sadu SSP je donela odluku da predloži partnerima u opoziciji da podrže Ponoša kao zajedničkog kandidata.
Bivši potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš, nije želeo da komentariše vest da ga je lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas predložio za predsedničkog kandidata >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << opozicije na predstojećim izborima.
– Ne bih da komentarišem, nije vreme – kratko je rekao Ponoš FoNetu.
Zdravko Ponoš,
kao što mu i ime kaže,
može da ozdravi ovu našu zemlju
i na ponos da joj bude!
Predsednik Srbije koji nikada neće prekršiti Ustav i zakone.
I koga se nećemo stideti kao ovog sada. pic.twitter.com/CL8ZdUu25f
— Marinika Tepić (@MarinikaTepic) January 22, 2022

Narodna stranka neobaveštena Narodna stranka saopštila je danas da je putem medija saznala da je odluka Glavnog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) da predsednički kandidat te SSP-a na izborima bude član Narodne stranke Zdravko Ponoš.
U saopštenju Narodne stranke se navodi da je prema koalicionom sporazumu koji je 26. novembra 2021. godine potpisan sa SSP-om, Demokratskom strankom i drugim političkim organizacijama, zajednički kandidat za predsednika Srbije na predstojećim izborima trebalo da bude izabran konsenzusom.
„S obzirom da u dosadašnjim razgovorima sa našim koalicionim partnerima nije postignut dogovor oko zajedničkog kandidata za predsednika Republike, složili smo se da naručimo dva stručna i nezavisna istraživanja javnog mnenja koja bi nam pomogla da zajednički napravimo najbolji izbor. Ta istraživanja su u toku, a njihovi rezultati bi trebalo da nam budu predstavljeni u utorak, 25. januara“, navodi se u saopštenju.
Narodna stranka navodi da će „nastaviti da poštuje koalicioni sporazum potpisan, kao i sve druge dogovore koje je postigla sa svojim partnerima“, i da neće „preduzimati bilo kakve jednostrane korake“.
PSG podržava Ponoša Pokret slobodnih građana saopštio je da podržava kandidaturu Zdravka Ponoša za predsednika Srbije.
U saopštenju PSG je naveo da su članovi Političkog saveta Pokreta 23. decembra 2021. sugerisali Predsedništvu PSG da prihvati i prenese koalicionim partnerima predlog da zajednički predsednički kandidat bude general Zdravko Ponoš.
Pokret veruje da bi Ponoš kao čovek nesumnjivog obrazovanja, profesionalnog, političkog i ličnog kredibiliteta dužnost predsednika obavljao pošteno i u skladu sa Ustavom propisanom obavezom da bude simbol državnog jedinstva, navedeno je u saopštenju.
Dejan Šoškić se neće kandidovati za predsednika Srbije

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

U KOALICIJI, A JEDAN PROTIV DRUGOG Hoće li se Vuk Jeremić još jednom povući pred Đilasom? Ponoš ili Aleksić, pitanje je sad!

Izvor: Blic, 23.Jan.2022

I lider SSP Dragan Đilas i lider Narodne stranke Vuk Jeremić izašli su u javnost sa svojim kandidatima za predsednika Srbije. Đilas je izričit- na crtu Aleksandru Vučić treba da izadje Zdravko Ponoš, doskorašnji potpredsednik Jeremićeve Narodne stranke!?

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.