Zaključen poseban birački spisak nacionalnih manjina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2018, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaključen poseban birački spisak nacionalnih manjina

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić 19. oktobra 2018. godine u ponoć doneo je Rešenje o zaklјučenju Posebnog biračkog spiska nacionalnih manjina.

Ovim rešenjem utvrđeno je da je u Poseban birački spisak na dan 19. oktobar 2018. godine upisano ukupno 507.183 birača.

Od tog broja ukupno 462.759 birača ostvaruje biračko pravo na neposrednim izborima za članove 18 nacionalnih saveta, koji će glasati na 926 biračkih mesta koje je utvrdila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Republička izborna komisija, a za četiri manjine koje članove nacionalnog saveta biraju putem elektorske skupštine upisano je 44.424 birača.

Svi građani sa biračkim pravom, pripadnici nacionalnih manjina, nastavlјaju nesmetano da se upisuju u Poseban birački spisak do 31. oktobra 2018. godine u ponoć.

"Pozivam još jednom sve naše građane, pripadnike nacionalnih manjina da izađu na izbore i biraju članove svog nacionalnog saveta, jer veće učešće pripadnika nacionalnih manjina na ovim izborima, daje veći legitimitet telima koja brinu o jeziku, kulturi, upotrebi jezika i pisma i obrazovanju manjina" rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Izbori za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina održaće se 4. novembra 2018. godine. Na njima će 18 nacionalnih manjina birati članove svojih nacionih saveta nacionalnih manjina na neposrednim izborima i to: albanska, aškalijska, bošnjačka, bugarska, bunjevačka, vlaška, grčka, egipatska, mađarska, nemačka, polјska, romska, rumunska, rusinska, slovačka, slovenačka, ukrajinska i češka, dok će 4 nacionalne manjine birati svoje članove za nacionalne savete putem elektorske skupštine, i to: makedonska, hrvatska, crnogorska i ruska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Poseban birački spisak nacionalnih manjina upisano 507.183 birača

Izvor: Blic, 20.Okt.2018

Noćas u ponoć je zaključen Poseban birački spisak nacionalnih manjina, kojim je utvrđeno da je u njega upisano ukupno 507.183 birača.

Nastavak na Blic...

Zaključen Poseban birački spisak nacionalnih manjina

Izvor: Danas, 20.Okt.2018

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić 19. oktobra 2018. godine u ponoć doneo je Rešenje o zaključenju Posebnog biračkog spiska nacionalnih manjina, navodi se u saopštenju Ministarstva. Članak Zaključen Poseban birački spisak nacionalnih manjina se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.