Izvor: Blic, 20.Mar.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Zemun i Voždovac biće raspisani izbori u maju

Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić izjavio je danas da je najbolje raspisati izbore u opštinama Zemun i Voždovac u maju, pre počeka sezone godišnjih odmora.

Antić je na konferenciji za novinare Socijalističke partije Srbije, čiji je funkcioner, rekao da će odluku o raspisivanju izbora doneti narednih dana.

"Odluku o raspisivanju izbora ću doneti kada dobijem sve neophodne informacije iz opština da su svi nadležni organi koji bi trebalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učestvuju u sprovođenju izbora spremni za to", rekao je Antić.

On je podsetio da je zakonski rok za raspisivanje izbora 60 dana od dana donošenja odluke o raspuštanju tih skupština, odnosno 10. maj, a rok za održavanje izbora 90 dana, odnosno najkasnije do 10. avgusta.

Predsednik gradske skupštine je ukazao da je Skupština grada za raspuštanje uprava u Zemunu i Voždovcu imala legitimno pravo i da pravni osnov za te odluke "leži" u presudama Okružnog suda u Beogradu koji je poništio niz odluka tih opština.

"Sve polemike i otpori toj odluci nisu pravne, već političke prirode", ocenio je Antić.

On je podsetio da se rad gradske uprave u predhodnih šest meseci, sa ulaskom koalicije SPS-JS u struktire vlasti, poboljšao i da je u prvi plan stavljena socijalna komponenta.

Takođe, kako je naglasio, grad je odlučio da 65.000 penzionera koji primaju penzije niže od 13.000 dinara iz gradskog budžeta dobijaju naknadu od 16.000 na godišnjem nivou, kao i da se insistira da penzioneri stariju od 65 godina sa primanjima nižim od 22.700 dinara dobiju pravo na besplatno korišćenje gradskog prevoza.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.