ZAVRŠENI IZBORI: Tunis ima novog predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVRŠENI IZBORI: Tunis ima novog predsednika

Nezavisni kandidat Kais Sajed osvojio je više od 72 posto glasova na danas održanom drugom krugu predsedničkih izbora, pokazale su prve izlazne ankete.

Kako je javila agencija Amrod, medijski magnat Nabil Karoji osvojio je 27,4 posto glasova. Građani Tunisa danas su izašli na biracka mesta kako bi glasali za drugog izabranog predsednika zemlje od revolucije 2011. godine.

Više od sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << miliona Tunišana imalo je pravo glasa na izborima, podaci su Nacionalne izborne komisije, prenosi Anadolija.

Karoji, koji je pritvoren pod optužbom za pranje novca i izbegavanje plaćanja poreza, pušten je na slobodu prošle nedelje pod pritiskom javnosti, kako bi se obezbedila fer kampanja.

Njegov protivkandidat Kais Sajed, koji je osvojio najviše glasova u prvom krugu izbora, poznat je kao konzervativni pravnik koji se protivi ideji političkih partija.

Kako je javio Rojters, svi su izgledi da će Sajed (61), penzionisani profesor prava, nespretnih manira u obraćanju javnosti, bez političke partije i sa malo novca, biti novi predsednik Tunisa.

Proćelavi "robokap" kako su ga neki korisnici društvenih mreža prozvali zbog karakteristične boje glasa, opisao je u svoj uspeh u uobičajenom strogom maniru na klasišnom arapskom jeziku, "kap novu revoluciju", dodaje Rojters.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kais Sajed novi predsednik Tunisa

Izvor: RTS, 14.Okt.2019

Nezavisni kandidat Kais Sajed ostvario je ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima u Tunisu, pokazuju izlazne ankete. . Kais Sajed (61) je penzionisani profesor prava koji je, prema projekcijama, osvojio više od 70 odsto...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.