Vulin: Nakon izbora na Kosovu, proterani Srbi će se vraćati

Izvor: Press, 28.Sep.2013, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Nakon izbora na Kosovu, proterani Srbi će se vraćati

Vulin je tokom obilaska Kosovskog pomoravlja posetio selo Pasjane u opštini Gnjilane, gde je građanima rekao da su lokalni izbori na Kosovu izbori nakon kojih nema popravnog, izbori pomoću kojih će Srbi uzeti svoju sudbinu u svoje ruke. 

"Kada budete imali srpskog gradonačelnika, svog policajca i svog sudiju, kada ponovo budete mogli da kažete da ste slobodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ljudi, onda ćemo znati da smo na dobrom putu, onda ćemo znati da se vraćamo tamo odakle su nas proterali", rekao je Vulin. 

Vulin koji je i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Pasjanu je obišao tamošnji Dom zdravlja i razgovarao sa Srbima iz ovog dela Kosovskog pomoravlja. 

On je takođe podsetio građane koliko je u proteklih 14 godina država Srbija ulagala na Kosovo i Metohiju dodajući da je sada vreme da joj Srbi sa Kosova i Metohije pomognu. 

Vulin je naglasio da za Srbe postoje samo dva puta - "ili si za (listu) Srpsku ili si protiv Srpske, nema trećeg izbora". 

Tokom boravka u Ranilugu, Vulin rekao da se Srbija vraća tamo gde smo mislili da je nikada neće biti i da Srbi na lokalonim izborima na KiM treba da glasaju za listu "Srpska".

Vulin je u Ranilugu razgovarao sa kandidatima za gradonačelnike, nosiocima izbornih lista na listi "Srpska" i predstavnicima organa lokalnih samouprava iz Kosovskog pomoravlja.

On je nakon sastanka istakao da se nada da su građani svesni da svi zajedno stojimo pred istorijom i da je ovo što se dešava i što će se dešavati u narednih mesec i po dana "novi početak", a da se "Srbija vraća tamo gde smo mislili da je nikada više neće biti".

Tokom obilaska sela Klokot, Vulin je građanima rekao da će se formiranjem Zajednice srpskih opština stvoriti mogućnost nastavka institucionalne povezanasti Srbije sa njenim građanima u pokrajini. 

Vulin je, u Domu kulture u Klokotu, rekao da će na lokalnim izborima na KiM 3. novembra Srbi izabrati da li hoće da imaju institucionalnu vezu sa Republikom Srbijom odnosno Vladom Srbije. 

Vulin je upozorio i da na lokalnim izborima na Kosovu ne može neko da proda svoj glas za 20 evra, paket socijalne pomoći ili vaučer, jer ako ga proda, objasnio je, neka zna da je prodao budućnost svoje dece.

"Onaj ko bude prodao svoj glas neka zna da je prodao Srpsku i da je prodao nadu da ćemo napraviti Srpsku, da ćemo moći jednog dana da hodamo ovde ponosno i bez straha", zaključio je Vulin.

dok će u nedelju boraviti na severu Kosova u Leposaviću. 

Vulin je danas obisao Srbe u Kosovskom pomoravlju, a sutra će u Leposaviću na severu Kosova prisustvovati potpisivanju ugovora za razvoj poljoprivrede na teritoriji Pokrajine.

(Kraj) dan/nj

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.