Vulin: Izbori su borba za nastavak politike stabilnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2020, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Izbori su borba za nastavak politike stabilnosti

Gradski odbor Pokreta socijalista Beograd održao je danas izbornu konferenciju, a predsednik tog pokreta Aleksandar Vulin poručio je da su izbori pred nama izbori za stabilnost, nastavak politike sigurnosti, kao i da srpski narod odlučuje o Srbiji.

Izborna konferencija je počela izvođenjem himne "Bože pravde" i Internacionalom, a prisustvovali su joj pored članova Pokreta socijalista i predstavnici ambasada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kube, Venecuele i Ruske Federacije, dok je u ime koalicionog partnera Srpske napredne stranke, prisustvovala članica Predsedništva SNS-a Biljana Popović Ivković.

Vulin je obraćajući se kazao da se na predstojećim izborima moraju izboriti za nastavak politike stabilnosti, da Srbija bude stabilna i da nastavi sa politikom koju je vodila.

"I da nikada više ne bude ona mala smešna državica koja okrene oglavu kada dave njen narod. Srbija više nikada ne sme da bude vođena od strane ljudi koji je se stide", istakao je Vulin.

Kako kaže, ono što razlikuje vlast pre Aleksandra Vučića od sadašnje, jeste nedostatak snage vođstva, kao i vođstvo koje veruje da je Srbija mesto u kojem vredi živeti.

"To se promenilo u ovim godinama i zato su ovi izbori borba za nastavak politike, za stabilnost, borba da sačuvamo mir u kojem živimo, predvidljivost u kojoj živimo", kaže Vulin.

Precizira da je Srbiji potrebna predvidljivost da će nam dinar isto vredeti i prvog januara i 31. decembra, da će nam plate i penzije rasti, da ćemo ostati vojno neutralni, da ćemo na isti način čuvati Srbe i na KiM i gde god da žive, predvidljivost da će nam biti bolje.

"Ovo je borba da Srbija ostane stabilna", kazao je Vulin i dodajući da su svaki izbori u Srbiji važni i veliki kazao je da su ovi sada posebni na drugačiji način, jer se ne bore samo za apsolutnu većinu, već i sa onima koji će učiniti sve da svaki neizlazak na izbore prikažu kao sopstvenu vrlinu.

"Borimo se za to da se nakon izbora ne ujedine svi kako bi zaustavili i promenili Srbiju, da ih ne ujedini jedna jedina želja zbog koje postoje, a to je da sruše Aleksandra Vučića", istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima, 2008. godine kada su počeli da stvaraju Pokret socijalista i zajedno sa SNS odlučili da promene Srbiju i da Srbija postane bolje mesto za život, govorili su im da nikada neće uspeti, da je sila stranaca koje podržavaju stranke DOS-a toliko velika da je svaka borba uzaludna.

Kako kaže, izdržali su i "njihove zatvore, batine", da im govore da ništa neće promeniti.

"Dokazali smo da je greška kada ne veruješ u svoj narod i svoju zemlju, svojim primerom smo dokazali da je promena moguća", kazao je Vulin.

Istakao je da su sa SNS-om bili tu kada god i gde god da je bilo teško, kao i da su uvek bili sa svojim narod kada mu je bilo teško.

"Bili smo tu kada su izručivali naše junake Hagu, kada smo se suprotstavljali pljačkaškim privatizacijama, kada smo bili potrebni našem narodu na KiM i protiv Šiptara i protiv međunarodnih siledžija. Nikada nismo propustili priliku da budemo uz naš narod, ponosan sam što sam sa Vučićem bio u severnoj Kosovskoj Mitrovici odmah nakon potpisivanja Briselskog sporazuma", naveo je.

Istakao je da su osam godina slušali kako će priznati "lažnu i nakaznu državu Kosovo" i dodao da to nisu, niti će ikada uraditi, kao i da su bili u pravu oni koji su im verovali.

"Danas gledamo kako Šiptari beže od pregovora, a ranije su Srbe privodili za sto da po svaku cenu pregovaraju, a Šiptari nadobudni čekaju Srbe da se pokajno ponize, potpišu i predaju. Po prvi put Šiptari beže od pregovora, jer po prvi put ne dobijaju ono što žele, po prvi put im je nezavisnost dalja nego što je ikada bila, po prvi put imaju pregovarača od kojeg beže - Aleksandra Vučića i ponosan sam što sam bio deo tima koji je stvorio Srbiju od koje će da beže, a ne da se raduju što će doći da se ponizi i preda", istakao je Vulin.

Navodi, da Srbija za buduće generacije mora da bude i bolja i dostojanstvenija, nežnija i solidarnija, kao i da deca koja tek stasavaju ne smeju da pomisle da je jedino ispravno da pognu glavu, a da je nepravda prirodna i normalna.

Ističe da dok je Aleksandar Vučić predsednik države, a on ministar odbrane, Srbija neće ući u NATO pakt i sama će birati svoj put.

Prema njegovim rečima, srpski narod je oteo mogućnost da bude vojno neutralan, izborio jer, kako kaže, neće da vidi da njegov vojnik po tuđem naređenju bude poslat negde da nekom drugom malom narodu radi ono što su radili nama.

Član Predsedništva SNS-a Biljana Popović Ivković poručila je da je Pokret socijalista uvek bio odan i iskren prijatelj SNS-a od njenog osnovanja.

"Uvek uz politiku predsednika Aleksandra Vučića, nikada se niste sklanjali od teških problema, od izazova sa kojima smo se suočavali, nikada niste okretali glavu od problema", kazala je.

Prema njenim rečima, još mnogo izazova ih očekuje u budućnosti, a na to se mora odgovoriti jedinstveno uz podršku prijatelja.

Dalji napredak Srbije je glavni zadatak za SNS, kazala je Popović Ivković i dodala da građani od njih očekuju još veću posvećenost i još veći rad za Srbiju.

Podsetivši na to šta je sve urađeno u nekoliko prethodnih godina od kada je na vlasti SNS, Popović Ivković je istakla da "histerija manjine to neće zaustaviti".

"Javni dug se konstantno smanjuje, investicije rekordno rastu, plate i penzije više su nego ikada. Naš predsednik se suočio sa nemogućim situacijama, ali je istovremeno čuvao mir i stabilnost naše zemlje i radio istovremeno na ozdravljenju ekonomije naše zemlje. I danas je u Vašingtonu, ne zbog sebe, nego zbog Srbije", kazala je Popović Ivković.

Ističe da je predsednik Vučić izabrao najteži zadatak - da štiti nacionalne interese i da istovremeno sprovodi najteže reforme.

"Hvala i Pokretu socijalista što je sve vreme bio tu uz nas", kazala je Popović Ivković i dodala da su pred nama izbori koji su možda i najteži od svih do sada, na kojima će se odlučivati o budućnosti Srbije - o tome da li će Srbija nastaviti viziju Vučića ili će se zemlja vratiti u prošlost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.