Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2020, 13:22

Vukadinović predlaže odlaganje izbora za oktobar

Narodni poslanik Đorđe Vukadinović podneo je predlog izmena zakona o važenju uredbi koje je vlada donela za vreme vanrednog stanja, u kojem je naveo da se umesto od 11. maja, nastavak izbornih radnji odloži za 30. avgust a izbori za sredinu oktobra 2020.

Vukadinović je na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije rekao danas da formalno od 3. juna ova skupština i vlada već neće biti u potpuno legalnom stanju jer im ističe mandat, pa kad je već u "ekstra >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poretku", onda nije, kako smatra, mnogo važno da li se izbori odlažu za jun ili za oktobar.

Vukadinović smatra da nisu ispunjeni ni psihološki, ni politički a ni epidemiološki uslovi i da forsiranje junskih izbora vidi kao neku vrstu "političkog siljenja".

Dodao je da je teško zamislivo održavanje izbora u uslovima epidemije, kada će u jednoj prostoriji sa posmatračima i komisijom, pre dolaska glasača sa maskama već biti 20 do 30 ljudi.

Drugi razlog za odlaganje je što u ovom trenutku izbori ne služe svrsi, nego će, smatra Vukadinović, "povećati tenzije u društvu" a odlaganje bi moglo da se iskoristi za povlačenje dva koraka nazad i da svi prestanu da se ponašaju, kako se izrazio "kao ovnovi na brvnu".

Vukadinović smatra da postoji i treći, etički razlog za odlaganje izbora jer je "neprimereno da se oni održavaju u jeku ekonomske mere od 100 evra pomoći punoletnim građanima" jer to izgleda kao "legalizovana kupovine glasova".

On je rekao da od vladajuće većine ne očekuje da će njegov predlog staviti na dnevni red, ali da bi bilo dobro da pristanu na "resetovanje društva" koje bi svima odgovaralo.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.