Vučić o izborima u Beogradu: Favoriti su drugi, imaju više para i bogatiji su!

Izvor: BKTV News, 27.Sep.2017, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o izborima u Beogradu: Favoriti su drugi, imaju više para i bogatiji su!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nije doneta odluka o datumu beogradskih izbora, kao i da će o kandidatu naprednjaka odlučiti stranačko rukovodstvo, ali i da smatra da treba ići na izbore, i da niko nije zaslužio pobedu kao sadašnja vlast u Beogradu.

Kako je rekao, čuo je da rukovodstvo Gradskog odbora SNS smatra da treba da idu na izbore, i istakao da postoje stvari sa kojima naprednjaci mogu da se pohvale.

"Ja sam im rekao da će >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << im biti poslednji put da izlaze sa listom sa mojim imenom i da im želim pobedu", rekao je Vučić gostujući na RTS.

Dodao je i da su potencijalni kandidati svi u SNS, ali da o tome ne želi da se izjašnjava, već da će odluku doneti stranačko rukovodstvo.

Na izborima u Beogradu prvi na listi Srpske napredne stranke trebalo bi da bude generalni sekretar u Predsedništvu Srbije Nikola Selaković, piše "Blic".

Suštinski je važno, kako kaže, da gradska vlast ima čime da se pohvali, jer Beograd nikad nije bio lepši, uređeniji, nikad više novca nije uloženo.

"Niko nije zaslužio pobedu kao sadašnja vlast u Beogradu, a ja sam kriv što nisam gradonačelnika Malog branio oštrije i jače, kao da sam pokleknuo pred pritiscima", rekao je.

Prema pisanju beogradske štampe, izbori u Beogradu najverovatnije će biti održani u decembru.

Na podsećanje na slučaj Savamala rekao je:

"Strašan je slučaj kada srušite bespravne udzerice i napravite velelepno klizalište za decu, a nije strašno da osrtavite dug od milijardu evra".

Podsetio je da je dug koji su naprednjaci zatekli u gradskoj kasi bio 1,12 milijarde, a danas je, kaže, za gotovo 500 miliona manji.

Komentarišući gužve u gradu zbog radova, upitao je da li neko misli da radovi treba da se izvode u januaru na minus 20.

Kako je rekao, sad se radi, jer grad sada ima novca, stabilizovane su javne finansije.

Ipak, kaže, nije optimista u susret beogradskim izborima:

"Favoriti su drugi, jer je lakše je na lažima zasnivati sve, a i imaju više para i bogatiji su", rekao je Vučić.

"Očekujem prljavu kampanju"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da očekuje prljavu kampanju pred beogradske izbore, kao i na ranijim, te ukazao na primere laqžnih vesati i dezinformacija koje se plasiraju na političkoj sceni, u medijima i na društvenim mrežama.

Vučić je, u intervjuu za RTS, podsetio na tvrdnje opozicije da su prošli izbori navodno pokradeni, te da se mesecima protestovalo zbog toga, da bi nakon svega lider D JB Saša Radulović objavio na svom nalogu na Tviteru objavio da krađe na biračkim mestima u Beogradu nije bilo, da su činjenice ponekad bolne i da SNS "izbore dobija na terenu".

„Pričali ste o tome i na RTS-u, izveštavali svakodnevno o protestima protiv diktature, bez da navedete ''protiv navodne diktature''. Na tim protestima su se okupljali Jeremić, Janković, Radulović. Oni su izlazili da protestuju zbog izborne krađe, a danas saopštavaju da nije bilo izborne krađe. Lagali su sve vreme“, rekao je on.

Primetio je da opozicioni lideri žive u uskom socijalnom krugu, na društvenim mrežama, sa onima koji ih samo tapšu po ramenu.

Kao primer dezinformacije naveo je i vest koju je objavila televizija N1 prema kojoj je policajac ubio mladića, a ispostavilo se, kaže, da je policajac ubio kriminalca.

Takođe je kazao da je ubistvo Ranka Panića, o kojem nisu govorili mediji, istraženo tek kada je došlo do promene vlasti.

„Ko je ubijen u proteklih pet godina? U periodu ranije vlasti, bilo ih je više“, podvukao je on.

Naveo je i da je na nedavnoj šabačkoj Čivijadi ismejavan kao neko ko lažno otvara fabrike.

„Danas sam u Šapcu otvorio fabriku za koju sam i započeo i završio razgovore. Država je platila 10,5 miliona evra da bi mogla da radi. Mislim da japanska kompanija planira i drugu fabriku u Srbiji, a borićemo se i za treću. Je li to ''čivijada'' ili je neko obavio posao“, upitao je on.

Celo večerašnje gostovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Predsednik: Odluka o datumu izbora nije doneta

Izvor: Mondo, 27.Sep.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da odluka o održavanju izbora u Beogradu još nije doneta...Foto: MONDO/Mario Milojević.."Smatram da treba da idemo na izbore, odavno smo ušli u izbornu godinu, smatramo da postoje stvari kojima možemo da se pohvalimo.. Poželeo sam im (SNS) pobedu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.