Vučić o ekolozima koji kampuju ispred Predsedništva i izbornoj kampanji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2022, 14:44

Vučić o ekolozima koji kampuju ispred Predsedništva i izbornoj kampanji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su ispred Predsedništva svakog dana protesti i da se uvek trudi da razgovara sa ljudima ''čija reč nešto znači'', ali da ne vidi smisao u razgovoru sa onima koji protestuju zbog sopstvene promocije i ''ni zbog čega drugog''.

Vučić je to rekao u Mačvanskom Prnjavoru odgovarajući na pitanje novinara zašto se do sada nije sastao sa ekolozima koji kampuju ispred Predsedništva i da li će razgovarati sa njima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
''Ionako sam pogrešio oko nekih stvari i o tome ću da govorim kada se izbori završe. Gorko se kajem zbog svojih političkih grešaka, ali to je neka druga stvar'', rekao je Vučić u Mačvanskom Prnjavoru gde je prisustvovao ceremoniji povodom početka izgradnje brze saobraćajnice Šabac - Loznica, koja je deo projekta Ruma-Šabac-Loznica.

Poručio je da je za njega mnogo važnije da radi za narod u Mačvi, Podrinju i Jadru nego da gradi nečiju političku sujetu ili da ispunjava želje političkim sujetama samoproklomavanih lidera.

''Vodim da im nije dosadno, ima jagnjetine, bureka, svega, lepo im je, a uvek ću poslati čaj i kafu, ako je to potrebno'', rekao je Vučić.

Pobeda se osvaja na biračkim mestima, ne u medijima

Predsednik Srbije  rekao je danas da će se 3. aprila videti ko će da pobedi ili izgubi, ali ne u novinama, na Novoj S ili N1, u Đilasovim i Šolakovim medijima, već na biračkim mestima.

Vučić je tako odgovrio na pitanje povodom tvrdnje Marinike Tepić da naprednjaci očekuju poraz i zato spremaju batinaše za izbornu noć.

Vučić je primetio i da celog života čekate da izgubite, ali ali je pitanje kada i da se to neće desiti preko novina i medija.

"Pobedićemo ih ubedljivije nego ikada", poručio je Vučić, navodeći da je tim rečima juče završio obraćanje na sednici Glavnog odbora stranke i članovima rekao da nemaju razloga da binu.

Komentarišući tvrdnje o navodnom batinanju on je kazao da su to gluposti koje su na nivou izmišljanja droge u Moroviću ili slučaja Jovanjica. "Kad ne znaju šta da rade izmisle", naveo je Vučić.

"Ozbiljnije je kako i koliko prete novinarima i da će i njih da lustiraju. Ja hoću da obećam ljudima i u Šolakovim i u Đilasovim firmama koji rade taj posao, da će uvek moći da ga rade i da postavljaju pitanja, štiteći njihove interese. Nemam problem sa tim, jer se tako ponasa odgovorna država, u slobodnoj i demokratskoj zemlji", rekao je Vučić.

On je ukazao da treba da bude sramota one koji prete novinarima, a ne smeju da im odgovore na pitanja i puste na konferenciju za novinare, jer, kako je rekao, nemaju dobrih odgovora.

"To govori o razlici između nas, onih koji poštuju različitosti, drugačije stavove i mišljenja i spremni su da odgovaraju na pitanja koja ne moraju da budu prijatna, a ovi drugi koji nisu u stanju neka građani vide sami", naveo je Vučić.

Povodom ocene generala Milorada Stupara da Zdravko Ponoš nije nikakav general već mlađi referent, Vučić je rekao da je Stupar legendarni komandant 72. Specijalne brigade koju su predstavnici "dosovskog" režima ukinuli kao i legendarnu 63.Padobransku bigadu.

"Važno je pogledati vojsku iz tog perioda i vojsku danas. Zato sam srećan i zadovoljan kada takav legendarni general Stupar iz Kikinde, gde je skromno živeo, poštenjačina, junak, ratnik.., danas hvali svoju Vojsku Srbije, a koji kaže da je u to vreme vojska bila uništena", zaključio je Vučić.

''Mešao'' sam se u izbor prvih 20 na listi

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da ''mešao'' u to ko će se naći među prvih 20 imena na izbornoj listi SNS na parlamentarnim izborima, a da je 170 lokalnih stranačkih odbora dalo svoje predloge.

''Mešao sam se u izbor prvih 20 imena na listu, i to je jedino što sam na Predsedništvu pročitao. Kad kažem mešao, to znači da sam razgovarao sa ljudima u Predsedništvu i molio da tako izgleda'', rekao je Vučić novinarima na pitanje kako je odlučivao ko će biti na listi SNS na parlamentarnim izborima i da li će se na listi naći Marko Atlagić, Marijan Rističević, Nebojša Bakarec...

Vučić je kazao da je 170 lokalnih stranačkih odbora dalo svoje predloge za listu, kao i koalicioni partneri...

''To tako funkcioniše kod nas, u organizacijama demokratske orijentacije'', rekao je Vučić u Mačvanskom Prnjavoru.

Naveo je da opoziciji i pojedinim medijima ne odgovara da se govori o ličnostima koje su na listi SNS kao što su Jelena Begović, najpriznatiji genetičar i molekuralni biolog u našoj zemlji, matematičar i najcitiraniji srpski naučnik posle Milutina Milankovića, Stojan Radenović koji nas, kako kažem, drži na Šangajskoj listi ili Dana Grujičić, legendarni lekar koja je spasavala stotine života ljudi.

''Što bi vam odgovaralo da se priča i o Mariji Zdravković, koja je takođe na listi, a koja je spasila hiljade života, o Lazaru Ristovski ili mnogi sportistima koji su na našoj listi, nego biste da govorite o onome od čega biste vi da pravite kampanju'', zapitao je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"VAŽNIJE MI JE DA RADIM ZA NAROD, NEGO DA GRADIM NEČIJU POLITIČKU SUJETU" Vučić odgovorio lažnim ekolozima koji kampuju ispred Predsedništva

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2022

Vučić je to rekao u Mačvanskom Prnjavoru odgovarajući na pitanje novinara zašto se do sada nije sastao sa ekolozima koji kampuju ispred Predsedništva i da li će razgovarati sa njima...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su ispred Predsedništva svakog dana protesti i da se uvek...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić neće da priča sa protestantima ispred Predsedništva, ali hoće da zaviri u tanjir

Izvor: Luftika.rs, 14.Feb.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas prilikom obilaska početka izgradnje brze saobraćajnice Šabac-Loznica, odbacio mogućnost susreta sa aktivistima koji kampuju ispred Predsedništva.. Ujedno je komentarisao jagnjetinu i bureke ali i najavio u koju zemlju putuje uskoro.. Vučić ne ispunjava...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.