Vučić i Tadić: Drugi krug izvestan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2017, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Tadić: Drugi krug izvestan

Premijer Srbije Aleksandar Vučić procenjuje da će predsednik biti izabran u drugom krugu i da će izbori biti teški, ističući da će kampanja opozicionih kandidata biti usmerena protiv dobrih rezultata njegove vlade. Narodni poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić izjavio je da ta stranka ne vidi razloga da ne podrži Vučića ukoliko, kako je rekao, u prethodnim razgovorima nađu "zajednički jezik". Predsednik SDS-a Boris Tadić smatra da nije realno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da Vučić pobedi u prvom krugu.

"Predsednički izbori će biti užasno teški. Biće teški i za mene lično, jer celokupna kampanja protivnika iz DOS svodi se na isto - napadni na sve što je dobro urađeno", rekao je Vučić u intervjuu za Kurir.

"Što je više kandidata, izvesniji je drugi krug", ocenjuje Vučić, kandidat za predsednika Srbije.

Zukorlić:  Podrška Vučiću ako se nađe "zajednički jezik"

Narodni poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić izjavio je danas da ta stranka ne vidi razloga da ne podrži kandidata vladajuće koalicije, aktuelnog premijera Aleksandra Vučića na predstojećim predsedničkim izborima, ukoliko, kako je rekao, u prethodnim razgovorima nađu "zajednički jezik".

Zukorlić je rekao da će se videti sa premijerom Vučićem i da će do sednice Predsedništva BDZ, u subotu 4. marta, imati jasan stav o svemu tome.

Gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, on je rekao da od tih razgovora očekuje da Vučić u predizbornom programu jasno navede šta je to što se nudi Bošnjacima.

Prema njegovim rečima, bošnjačke glasače treba animirati "suštinskom ponudom", što nije lako s obzirom na opterećene odnose Srbije i BiH u ovom trenutku.

"Važno je da Bošnjaci ne izgube poverenje u to što je Vučić kroz dosadašnju politiku sprovodio i poruke koje je slao kroz dijalog", rekao je Zukorlić, koji smatra, da je važno "ponuditi novi impuls".

 "Mi hoćemo da kandidat Vučić u svom programu ima jasno šta je predviđeno za Bošnjake i ostale nacionalne zajednice, šta je predviđeno za dijalog, za pomirenje", ponovio je Zukorlić.

Govoreći o lideru SDA Sandžaka Sulejmanu Ugljaninu, koji je nedavno čestitao kosovskom premijeru Hašimu Tačiju državu, Zukorlić je ponovio da je time veća šteta načinjena Bošnjacima, iako on, kako je rekao, misli da šteti Srbiji.

Na kritike opozicije da je ostavljeno samo mesec dana za kampanju, Vučić odgovora da "šta god da je bilo, njima ne bi odgovaralo".

Kandidati opozicije imaju kampanju u kojoj se ne bave problemima, programom ili planovima, konstatuje Vučić.

"Ideja im je 'mrzimo Vučića i želimo da budemo na vlasti'. I to je uredu, ali nije dobro rešenje za Srbiju", ukazao je Vučić.

Vučić ističe da će voditi kampanju u kojoj će predstaviti šta misli da Srbija mora da uradi i šta su najvažniji zadaci.

"Prvo, očuvanje mira i stabilnosti, kontrola Vlade Srbije i podrška za teške mere koje moraju da se donose, a ne svakodnevno cinično zvocanje".

Vučić je naglasio da je za njega najvažnije da su Srbiji potrebni oni koji imaju snove, a ne oni kojis u cinici i koji "umeju samo da kibicijuju i dobacuju".

Treće je, kako je naveo, da se Vladi pruži podrška kroz kontakte sa vladama, privrednicima u inostranstvu, ali i zemlji, kako bi se pružila podrška rastu srpske privrede.

O tome koja će mu biti tri glavna aduta kada bude ubeđivao glasače da glasaju za njega, Vučić odgovara: "Pod jedan - ozbiljan, temeljan i naporan rad, pod dva je disciplina i odgovornost dok je treće svakodnevna i celodnevna borba za očuvanje slobode, nezavisnosti i suvereniteta Srbije".

Vučić procenjuje da su šanse za pobedu "pola-pola".

"Bio sam sasvim ozbiljan kada sam rekao da su mogućnosti za našu pobedu 50 odsto i 50 odsto šanse za pobedu jednog od dosovskih i radikalskog kandidat. Mrtva je trka između sve trojice zbog nivao podrške".

Tadić: Nije realno da Vučić pobedi u prvom krugu

I Saša Janković i Vuk Jeremić su dobri kandidati, ali za našu odluku je bilo presudno ko od njih dvojice ima više šansi da pobedi Vučića, izjavio je Danasu predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić, čiji SDS je kao predsedničkog kandidata podržao Jeremića.

Ako bi Janković ušao u drugi krug, podržali bismo ga.

Najbitnije je da što veći broj opozicionih glasova koncentrišemo na jednom mestu, rekao je Tadić.

Da o Jeremiću ne mislim da je talentovan političar sa velikim sposobnostima, ne bih ni sarađivao sa njim tokom predsedničkog mandata, a sve zamerke koje sam imao na račun njega kao ministra spoljnih poslova su beznačajne naspram izazova sa kojim se Srbija danas suočava, naglasio je Tadić.

Tadić smatra da nije realno da Vučić pobedi u prvom krugu, što zna i sama vlast.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Mesec dana za kampanju? Šta god da je, ne odgovara im"

Izvor: B92, 02.Mar.2017

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić procenjuje da će predsednik biti izabran u drugom krugu i da će izbori biti teški.."Predsednički izbori će biti užasno teški. Biće teški i za mene lično, jer celokupna kampanja protivnika iz DOS svodi se na isto - napadni na sve što je dobro urađeno",...

Nastavak na B92...

Vučić: Drugi krug izvestan, izbori će biti teški

Izvor: Press, 02.Mar.2017

. Premijer Srbije Aleksandar Vučić procenjuje da će predsednik biti izabran u drugom krugu krugu i da će izbori biti teški.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.