Vučić čestitao Lašetu: Dobri i prijateljski odnosi sa Nemačkom za Srbiju su od izuzetnog značaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2021, 14:22

Vučić čestitao Lašetu: Dobri i prijateljski odnosi sa Nemačkom za Srbiju su od izuzetnog značaja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas lideru CDU Arminu Lašetu na izboru za kandidata za nemačkog kancelara koalicije CDU/CSU.

- Čestitam Arminu Lašetu na izboru uz najbolje želje da CDU vodi do pobede. Dobri i prijateljski odnosi sa Nemačkom za Srbiju su od izuzetnog značaja - napisao je Vučić na srpskom na svom tviter nalogu.

U objavi na nemačkom, Vučić je naveo:

- Čestitke Arminu Lašetu na nominaciji za kandidata za kancelara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nemačke. Najbolje želje CDU za pobedu na izborima u septembru. Dobre i prijateljske veze sa Nemačkom su Srbiji od velikog značaja.

Predsedništvo CDU izabralo je lidera te stranke Lašeta za kandidata za budućeg kancelara Nemačke na predstojećim parlamentarnim izborima.

Честитам @ArminLaschet на избору уз најбоље жеље да #CDU води до победе. Добри и пријатељски односи са Немачком, за Србију су од изузетног значаја.

— Александар Вучић (@predsednikrs) April 20, 2021

Predsedništvo CDU se u većini izjasnilo u korist Lašeta - njega je podržao 31 član, dok je devet bilo za lidera CSU Markusa Sedera.

Seder je potom povukao svoju kandidaturu, te je time rešena neizvesnost oko kandidata unionista za budućeg kancelara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić čestitao Lašetu na izboru za kandidata za kancelara

Izvor: RTS, 20.Apr.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je lideru CDU Arminu Lašetu na izboru za kandidata za nemačkog kancelara koalicije CDU/CSU. . U objavi na nemačkom, Vučić je na tviteru čestitao nominaciju Arminu Lašetu uz "najbolje želje da CDU vodi do pobede"..."Čestitke...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.