Vučić: Teško bih podneo da ne pobedimo na izborima u Nišu, dolazim na kraju kampanje

Izvor: JužneVesti.com, 19.Maj.2024, 13:52

Vučić: Teško bih podneo da ne pobedimo na izborima u Nišu, dolazim na kraju kampanje

"Teško bih podneo da ne pobedimo u Nišu jer sam u poslednjih 10 godina proveo više vremena u Nišu nego svi predsednici i premijeri od 1945. godine na ovamo", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u jutarnjem programu Pinka. On je rekao da je u Nišu kompletno nova lista jer "moraju da pokažu veću brigu za ljude", a poslednjeg dana kampanje obratiće se Nišlijama i Nišlijkama koji će 2. juna birati novu gradsku vlast.

Pre mesec i po dana predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je rekao da je "opziciji teže da pobedi u Beogradu nego u Nišu", ali tada nije pojasnio da li to znači da SNS u Nišu nema većinu za vlast. Sada je objasnio koliko mu je Niš bitan pa je na jednom sastanku, kako kaže, rekao da bi "lično teško podneo da ne pobede u Nišu".

Teško bih podneo zato što sam u Nišu proveo više u poslednjih 10 godina nego što su svi predsednici i premijeri od 1945. godine na ovamo proveli u Nišu, svi oni zajedno. Deset fabrika, 10 investicija, lično sam učestvovao u dovođenju u Niš. Gradi se Palfinger, od 1. jula kreće i Ariston. Kažete da Niš ima budžet od 15 milijardi, a Novi Sad i Beograd mnogo više, tačno je, ali što ne kažete koliki je budžet bio ranije u Nišu. Što ne kažete da je Niš dobio auto-put do Bugarske ili da smo uradili Grdeličku klisuru zbog Niša, a i da se gradi pruga Niš - Dimitrovgrad, auto-put kroz Toplicu zbog Niša. Najbrže raste plata u Nišu. Niš je prvi dobio najmoderniji Klinički centar. Razlika se smanjuje između Niša i Novog Sada - rekao je Vučić.

Objasnio je, između redova, zašto na listi za izbore nema aktuelne gradonačelnice Dragane Sotirovski, kao i bivših gradonačelnika Zorana Perišića i Darka Bulatovića.

Tamo imamo kompletno novu listu, sve su novi ljudi, nema nikog od ranije. Moraju da pokažu veću brigu za ljude, da razgovaraju sa ljudima, da objasne. Da vidite gospodina Pavlovića koliko je ozbiljan. Ko god da pobedi, imaće priliku da upravlja, čestitaćemo, pa ćemo videti kako će da vode grad. Uvek sam spreman da čestitam onima koji nas pobede - rekao je Vučić.

SNS i koalicione stranke prvi predali listu za lokalne izbore u Nišu, a prvi na listi je Dragoslav Pavlović, bivši direktor JKP Mediana, sada zaposlen u EPS-u. Predsednik Srbije, čije ime krasi izborne liste SNS-a i koalicije, najavljuje svoj dolazak u izbornoj kampanji u kojoj "ne učestvuje".

Poslednji dan izborne kampanje doći ću u Niš i reći ću Nišlijama šta mislim. Neka izaberu, videćete rezultate. Niko se nije brže i bolje razvijao od Niša. Proporcionalno je plata brže rasla u Nišu nego u Novom Sadu i Beogradu, ali ljudi to neće da kažu. U Nišu je 2012. godine plata bila 316 evra, danas je 773 evra, u Beogradu je bila 452 evra, sada 1.053 evra, a u Novom Sadu 125% veća u odnosu na ranije - dodao je.

Podsetimo, izbori u Nišu biće 2. juna, a sve informacije možete pratiti preko naše stranice posvećene ovogodišnjim izborima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Vučić: Lično bi teško podneo da ne pobedimo na izborima u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Maj.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je svoje mišljenje u vezi sa predstojećim lokalnim izborima u Nišu, ističući da bi teško podneo poraz naprednjaka na ovim izborima. Gostujući na TV Pink, Vučić je naglasio da je proveo značajan deo svog vremena u Nišu tokom poslednje decenije, te...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.