Vučić: Srbija želi uspeh izbora u RS

Izvor: RTS, 10.Okt.2014, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija želi uspeh izbora u RS

Srbija želi uspeh izbora u Republici Srpskoj, kao i da izbori budu praznik demokratije, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je za Tanjug naglasio da se Vlada Srbije neće mešati niti uticati na izbornu volju građana u Republici Srpskoj.

"Vlada Republike Srbije želi da izbori u Republici Srpskoj 12. oktobra proteknu u najvećem redu i miru i želimo građanima RS i svim učesnicima izborne utakmice uspeh i da ti izbori budu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << praznik demokratije" rekao je Vučić.

Naveo je da bi građani trebalo da pokažu da na najbolji mogući način mogu da donesu odluku o tome ko će da ih predvodi i zastupa u narednom periodu.

"Vlada Republike Srbije ni na koji način nije učestvovala, nije se mešala i neće se mešati u ishod narodne volje, u ishod izbora koji se održavaju u Republici Srpskoj" poručio je premijer Srbije.

Vučić je rekao da se u Srbiji sa pažnjom prate događaji u RS i sa radošću iščekuje da se vidi narodna volja.

"Sa radošću ćemo pozdraviti odluku naroda i želimo da u narednom periodu posle izbora, naši odnosi, odnosi Srbije i Republike Srpske, ukoliko je to uopšte moguće, budu još bolji posebno na ekonomskom, ali i kulturnom i svakom drugom planu", rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija želi uspeh izbora i želi narodu srpskom u RS da u miru na demokratski i civilizovan način sprovede izbore, "a Srbija će i pobednike i poražene pozdraviti na najbolji mogući način čim se izborna utakmica okonča".

Prema njegovim rečima ono što je važno je da RS celom svetu pošalje sliku ozbiljne demokratije, sliku mira, reda, poštovanja različitosti.

"Uveren sam da je to slika koja će otići u ceo svet. Srbija će uvek podržavati Republiku Srpsku i Srbija ni na koji način neće uticati na volju našeg naroda u Republici Srpskoj", zaključio je premijer.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.