Vučić: Solidarni porez ostaje, pa neće nam pare padati s neba

Izvor: Press, 26.Feb.2014, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Solidarni porez ostaje, pa neće nam pare padati s neba

Ja neću zbog izbora i rejtinga da pričam građanima neistine, rekao je Vučić za RTS.

On je rekao da sada svi u kampanji, "i oni u vlasti i oni u opoziciji", kažu da je taj porez nepotreban, da ga treba ukinuti, da je narod dugo loše živeo i da mu to ne treba, iako su svesni da su posle izbora bolni rezovi neminovni.

"Ja govorim da je nemoguće da ne štedimo i da ćemo da dobijemo pare sa neba" naveo je Vučić.

On je podsetio da će MMF >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << doći i da prvi put dolazi u neku zemlju u kojoj je, kao što je slučaj sa Srbijom, u toku izborna kampanja:

"Dolaze zato što veruju i meni i ministru finansija Lazaru Krstiću da ćemo ozbiljno raditi na tome da se deficit ne povećava".

On je kazao da MMF traži 400 miliona evra dodatnu uštedu, i da bi svi koji sada u kampanji poručuju da neće ništa od bolnih rezova da preduzimaju, morali upravo to da urade posle izbora.

Vučić je rekao da štednja ne isključuje istovremenu borbu za nove investicije i najavio 250 do milijardu evra dobrih zajmova.

"Srbija će biti dobro mesto za život i naša deca će imati dobru budućnost", uveren je Vučić.

Prerma njegovim rečima, Srbija od 2016. godine ne sme da ima problem sa fiskalnim deficitom, koji ne sme da pređe četiri odsto.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Vučić: Solidarni porez ostaje, neću zbog izbora da lažžem građane

Izvor: Blic, 26.Feb.2014

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će "solidarni porez" ostati na snazi bar još neko vreme, jer je ekonomsko stanje takvo da zahteva štednju...- Ja neću zbog izbora i rejtinga da pričam građanima neistine - rekao je Vučić za RTS...On je rekao da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.