Vučić: Prekomponovanje na lokalu ili novi izbori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2012, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Prekomponovanje na lokalu ili novi izbori

BEOGRAD -

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić potvrdio je danas da SNS ne odustaje od prekomponovanja vlasti u pojedinim lokalnim zajednicama.

"Potrebno je da se dogovorimo o tome sa koalicionim partnerima. U suprotnom, Srpska napredna stranka je uvek spremna za izbore", rekao je Vučić na sednici Glavnog odbora stranke.

"Ili možemo da se dogovorimo ili nije kraj sveta. Ko god bilo kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << želi na izbore, mi od izbora nikada nećemo bežati", poručio je Vučić.

On je rekao da se ne može dozvoliti da su u Novom Sadu i u nekim drugim lokalnim zajednicama na vlasti koalicioni partneri SNS koji su na izborima "dobili tri puta manje od naprednjaka".

"SNS nije i neće biti kao DS"

Vršlilac družnosti predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je danas da ta stranka nije i neće biti "biznis stranka", kao što je to slučaj sa Demokratskom strankom, i zapretio da će biti isključen svako ko pokuša da SNS uređuje po principima DS-a.

Kako je dalje kazao, ta stranka može bez njega i bez bilo koga drugog.

"Oni koji su nezadovoljni zato što su uvek nezadovoljni želim da poručim da ne šire nezadovoljstvo, jer su građani mnogo zadovoljniji. Oni koji zbog neostvarenih ličnih ambicija nisu zadovoljni, molim da to ne šire jer ova stranka može i bez mene i bez bilo koga drugog", poručio je Vučić.

"Naša stranka ne sme i neće postati Demokratska stranka. Mi takvu vrstu bolesti moramo da sprečimo, a plašim se da smo početak bolesti počeli da uviđamo kod dela ljudi", rekao je Vučić.

On je naglasio da će iz SNS biti isključen svako ko bude pokušao da SNS uređuje po principima DS-a.

Poštujemo koalicione partnere, rekao je Vučić, ali i poručio članovima stranke iz Novog Sada, Leskovca i Zaječara da ne moraju da brinu i da će "uzeti odgovornost, ali i morati da rade na mnogo bolji i odgovorniji način u svojim lokalnim sredinama".

On je rekao da SNS ne traži vlast, već elementarno poštovanje i odgovornost.

"Nećemo dozvoliti drugima da se prema nama odnose kao prema nekome ko nije dovoljno vredan na bilo kom mestu u Srbiji", naglasio je Vučić.

Prema ranijim najavama, Glavni odbor SNS baviće se pitanjem koalicija na lokalu i pripremama za Skupštinu SNS, koja je planirana za kraj septembra.

Sednici prisustvuju ministri u Vladi Srbije iz redova SNS, Goran Knežević, Marko Selaković, Zorana Mihajlović i Aleksandar Vučić, koji predsedava odborom.

Mogućnost promene vlasti u Novom Sadu otvorena je u subotu, potpisivanjem Memoranduma o usaglašavanju političkog delovanja u skupštini Novog Sada naprednjaka i odborničkog kluba "Svi za Novi Sad", koji čine odborenici Srpskog pokreta obnove i Romske demokratske stranke.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.