Izvor: Radio 021, 06.Jun.2019, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori na proleće 2020.

Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori održaće se sledeće godine na proleće, u martu ili aprilu, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je istakao da će izbori biti redovni.

Vučić je rekao da se zalaže za razgraničenje na Kosovu ocenivši da je to "apsolutno najzdravije za Srbiju i Srbe" On je za televiziju Prva rekao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da će referendum na tu temu biti raspisan ako bude imao nešto da predloži narodu, a, kako je rekao, predlog trenutno nema.

"Ja sam za razgraničenje i toga se ne stidim, ali Srbi su protiv toga i ja sam razumeo poruku naroda. Mi nismo spremni da čujemo istinu oko Kosova, čak i kad je svi znaju. Neće to ljudi da prihvate jer to dira u njihove emocije", kazao je predsednik Srbije.

Govoreći o predstojećoj sednici Saveta bezbednosti UN o stanju na Kosovu posle upada jedinice ROSU u opštine sa srpskom većinom, Vučić je rekao da je sednica SB UN uvek važna zbog "statusnog pitanja" ali je i ocenio da je skup u Parizu početkom jula u organizaciji francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke premijerke Angele Merkel "mnogo važniji", iako nije siguran da će uopšte biti održan.

On je za TV Prva rekao da će u Bratislavi biti i kosovski predsednik Hašim Tači, ali da neće s njim imati bilateralni sastanak.

"Idem oslobođen svake krivice i odgovornosti za ono što se dešava na Kosovu", rekao je Vučić.

Autor: Beta, TV Prva

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.