Vučić: O parlamentarnim izborima tek krajem januara

Izvor: BKTV News, 19.Dec.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: O parlamentarnim izborima tek krajem januara

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da će sve o tome da li će biti parlamentarnih izbora biti poznato krajem januara ili početkom februara, i da će se tada i znati da li ima većine ili ne u parlamentu.

Vučić je na pitanje novinara da komentariše izjavu potpredsednice SNS Marije Obradović da ta stranka mora da preispita odnose sa koalicionim partnerima i da li to znači raskid sa SPS, Vučić je rekao da je danas u EMS prisutan kao premijer, da poštuje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sve političke stranke "sa manjim izuzecima" i da ne bi o tome kao predsednik vlade, te da se o političkim stvarima i odnosima govori na stranačkim organima.

"Videcemo da li će biti većine u parlamentu, da li je uopšte SNS za tu većinu ili nije, da li su druge stranke za tu većinu ili ne, ili bude neke druge većine...", zaključioje Vučić.

Kako je rekao, Vlada Srbije funkcioniše, ima većinu a da li će je imati za mesec, dva - "videćemo, možda se sklopi neka druga većina".

On je dodao da će se o svemu pitati narod koji će imati prilika koliko hoće za tako nešto.

Premijer je dodao i da će uskoro predsednički izbori, na kojima je već nekoliko njih pobedilo, a sada na parlamentarnim to samo treba i da potvrde.

Na pitanje da li to znači da se ide i na parlamentarne zajedno sa predsedničkim, Vučić je ponovio da će se o tome znati sve krajem januara ili početkom februara.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.