Izvor: B92, 21.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nemoguća koalicija sa DS-om

Beograd -- Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da je "u normalnim uslovima" koalicija SNS-a i Demokratske stranke nemoguća.

On je, u intervjuu za beogradski nedeljnik NIN, naveo da bi ta koalicija bila moguća jedino, kako je rekao, "kad bi se desio neki smak sveta". Vučić tvrdi da je plan DS-a da izbori budu u aprilu sledeće godine, da će u januaru naša zemlja dobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << viznu liberalizaciju i da "očekuju da će nešto para iz Evropske unije tada ući u Srbiju".

"Za februar će (DS) zakazati skupštinu svoje stranke, tada očekuju i kakav-takav izlazak iz ovog najtežeg dela ekonomske krize i onda bi išli na izbore. Ali ne znam da li će uspeti da izdrže toliko", kazao je Vučić.

Govoreći o izbornom sistemu po kome bi bili održani izbori i upitan o eventualnoj podeli Srbije na regione, Vučić je rekao da velike promene neće ići tako lako i da će biti neka varijanta kombinovanog sistema, tj. proporcionalni sistem, ali da u okviru jedne liste građani mogu da se opredele za određene narodne poslanike.

Takav izborni sistem je, smatra zamenik predsednika SNS, sličan onome u BiH, "ali to je vrlo težak sistem i pitanje je da li će se odlučiti i na to".

Vučić je izjavio da veruje i da od regionalizacije neće biti ništa, da to i nije tako loša ideja, kada bi mogla da se izvede, ali da bi to "značilo da Vojvodina bude podeljena na dva ili tri regiona, a oni to neće da dozvole".

On smatra da to nema stvarnu potporu i da je "reč o medijskoj prevari, a ne o stvarnoj želji za decentralizacijom".
Pogledaj vesti o: Izbori,   Smak sveta 2012

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: U normalnim uslovima nemoguća koalicija SNS - DS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2009

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da je "u normalnim uslovima" koalicija SNS i Demokratske stranke nemoguća, a da bi ta koalicija bila moguća jedino, kako je rekao, "kad bi se desio neki smak sveta"...Vučić tvrdi da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.