Vučić: Nema odlaganja izbora, država nije igračka

Izvor: RTS, 24.Sep.2019, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nema odlaganja izbora, država nije igračka

Predsednik Aleksandar Vučić, povodom predloga Saveza za Srbiju da se izbori sa proleća posebnim zakonom pomere za jesen, rekao je da su izbori najvažnija provera narodne volje i da očekuje da opozicija traži da se održavaju što češće, a ne da se odlažu.
Parlamentarni izbori >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će biti održani na vreme, u skladu sa Ustavom Srbije, izjavio je Aleksandar Vučić novinarima nakon sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

"Ne pada mi na pamet, nije država igračka. Palo na pamet Draganu Đilasu, Bošku Obradoviću i Vuku Jeremiću da odlažu izbore, pa da ukidamo demokratiju u Srbiji, zato što oni ne mogu da pobede na izborima, pa računaju da će za šest meseci moći... Pustite te priče", rekao je Vučić novinarima.
Na pitanje da li je odlaganje izbora realno i moguće, Vučić je rekao da je realno da opozicija izađe sa predlogom zakona u Skupštinu.
"Izbori su najvažnija provera narodne volje, tako da ja očekujem da oni traže da izbori budu što češće, a ne da se izbori odlažu", primetio je Vučić.
Komentarišući to što studenti iz Udruženja "1 od 5 miliona" već 12 dana blokiraju zgradu Rektorata, Vučić je rekao da su oni svi članovi stranaka.
Blokirana zgrada Rektorata postala je "partijska prćija", ocenjuje predsednik.
Vučić je, na konstataciju novinara da se kosovski predsednik Hašim Tači nalazi u sedištu Ujedinjenih nacija iako Priština nije članica, niti ima status posmatrača, da nije video Hašima Tačija u sedištu UN.
Takođe, dodao je da nije bilo predloga za njihov susret, mada mu, kako je napomenuo, ne bi bio problem da razgovara sa Tačijem.
Vučić je naglasio da Tači nije član zvanične delegacije, i da se u UN kreće i razgovara "po kuloarima".
Veoma važni sastanci sa Rikerom i Palmerom
Upitan šta očekuje od razgovora sa američkim zvaničnicima Filipom Rikerom i Metjuom Palmerom, istakao je da su to, posle kancelarke Nemačke Angele Merkel i susreta sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, veoma važni sastanci.
Na komentar predsedničkog kandidata u Hrvatskoj Miroslava Škore da srpski šef države govori o budućnosti, zato što, kako je rekao, ima problema da se seti prošlosti, Vučić mu je poručio da pročita knjige iz psihologije u kojima piše da o budućnosti govore upravo oni kojima je čista prošlost, a da se na prošlost vraćaju oni kojima savest nije mirna.
"Što se Srba i Srbije tiče, malo toga imamo šta da 'peremo', nismo mi anđeli, ni sveci. Da li je bilo naših ljudi koji su vršili zločine? Jeste. Nismo anđeli i sveci – u odnosu na njih, i anđeli i sveci. Nismo mi pravili Jasenovac nego oni, i nemoj oni nekoga da vraćaju u prošlost", poručio je Vučić.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić: Nema odlaganja izbora, država nije igračka; Rektorat postao partijska "prćija"

Izvor: Večernje novosti, 24.Sep.2019

Nema odlaganja izbora, država nije igračka, poručuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom predloga SzS da se izbori na proleće posebnim zakonom pomere za jesen Nema odlaganja izbora, država nije igračka, poručuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom predloga...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.