Vojvodina od danas u izbornoj godini

Izvor: Studio B, 06.Maj.2015, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina od danas u izbornoj godini

Vojvodina se od danas nalazi u izbornoj godini, budući da su prethodni izbori održani 6. maja 2012. godine, a iz tabora naprednjaka poručuju da nije nemoguće da izbori u toj pokrajini budu održani do kraja ove godine.

Dok naprednjaci i socijalisti izjavljuju da je neophodno da izbori u Vojvodini budu održani što pre, predstavnici DS i SDS podsećaju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << mandat pokrajinske vlade traje četiri godine i da Ustav i zakoni propisuju kada izbori mogu biti održani.

Poslanik SNS Aleksandar Martinović u izjavi Tanjugu ponavlja stav naprednjaka da izbori u Vojvodini treba da budu raspisani odmah i poručuje da nije nemoguće da oni budu održani do kraja godine, odnosno u decembru. Očekuje da naprednjaci na njima odnesu ubedljivu pobedu i preuzmu odgovornost za vođenje Vojvodine.

I socijalisti su uvereni da izbori u Vojvodini treba da budu održani što pre, jer je to, kako poručuje portparol stranke i zamenik šefa poslanika Đordđ Milićević, u interesu građana Pokrajine.

Demokrate, pak, poručuju da datum pokrajinskih izbora ne može da zavisi od spremnosti DS, niti od "lepih želja" SNS da se ti izbori održe baš onda kada toj stranci odgovara, nego od Ustava Srbije i zakona koji važe u ovoj zemlji.

Oni su, kako je istakla portparol i poslanik DS Aleksandra Jerkov, jasni – mandat lokalnih samouprava i Vlade Vojvodine traje četiri godine.

Izbore potpuno spremno čeka i SDS, poručuje zamenik šefa poslanika te stranke Janko Veselinović, koji podseća da izbori prema redovnom toku stvari treba da budu održani na proleće.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.