Vlast i opozicija u četvrtak ponovo na FPN, tema - izborni uslovi

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Sep.2019, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast i opozicija u četvrtak ponovo na FPN, tema - izborni uslovi

Šesti sastanak predstavnika vlasti i opozicije u okviru "Dijaloga o izborima 2020" na Fakultetu političkih nauka biće održan u četvrtak, 19. septembra, a tema je - zaštita i unapređenju biračkog prava

Na sastanku će se razgovarati o problemima u ostvarivanju biračkog prava kao što su "kupovina glasova", manipulacija glasačkim listićima, obezbeđivanju pristupa biračkim mestima a biće ponuđeni i odgovori >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na te probleme, najavili su danas organizatori, Fondacija za otvoreno društvo i FPN.

Na skupu koji bi da da odgovore na pitanje kako je moguće naći trajna ili prelazna rešenja za unapređenju biračkog prava do održavanja narednih izbora, su pozvani predstavnici političkih stranaka, NVO koje se bave izborima, i stručnjaci s fakulteta i instituta.

Preporuke u vezi s temom skupa predložili su CRTA, CeSID i Transparentnost, a na skupu će ih izneti i predstavnici Stalne konferencije gradova i opština, naveli su organizatori i dodali da će okrugli sto biti moderirana debata po Čatam Haus pravilu, bez medijskih izveštača.

Poslednjem skupu, održanom 9. septembra prisustvovali su predstavnici SNS, SPS, Gradanskog demokratskog foruma, PSG, Pokreta socijalista i Socijaldemokratske partije Srbije, Lige socijaldemokrata Vojvodine, LDP-a i predstavnici Stranke moderne Srbije i SDA Sandžaka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: SNS predložila mere za poboljšanje izborih uslova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Sep.2019, 09:23

Srpska napredna stranka (SNS) predložila je set mera za poboljšanje izbornih uslova, koje smo voljni da prihvatimo, izjavio je potpredsedik vladajuće SNS i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je učestvovao na šestom okruglom stolu predstavnika vlasti, opozicije i civilnog sektora...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.