Izvor: RTS, 19.Mar.2018, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Visoka ocena za demokratičnost na izborima u Rusiji

Šef stalne delegacije Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES) Igor Bečić, koji je kao član delegacije ove međunarodne organizacije, posmatrao izbore za predsednika Ruske Federacije ocenio je da se izborni proces odvijao u skladu sa demokratskim standardima i svim važećim procedurama.
Tokom konferencije za štampu koju je održao u Gradskoj većnici Sočija, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bečić je zahvalio Federalnoj skupštini Ruske Federacije na upućenom pozivu delegaciji PS CES za prisustvo tokom odvijanja izbora za predsednika Ruske Federacije, a koji su održani 18. marta ove godine, saopštilo je Odeljenje za odnose s javnošću Narodne skupštine. 
Bečić je ukazao i da je delegacija PS CES tokom prethodnih nekoliko dana boravka u Rusiji, obilaskom biračkih mesta u gradu Sočiju i oblastima Kosta i Krasnaja Poljana, imala priliku da se uveri da se izborni proces odvijao u skladu sa demokratskim standardima i svim važećim procedurama.
Takođe je naglašeno da je Izborna komisija obezbedila sve uslove za nesmetano odvijanje izbornog procesa za sve učesnike u njemu, kao i da su se izbori odvijali transparentno i bez uočenih nepravilnosti.
Bečić je uputio čestitke na ubedljivoj izbornoj pobedi predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.