Vesić o jarbolu: Građani su glasali i za to

Izvor: Mondo, 31.Avg.2018, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić o jarbolu: Građani su glasali i za to

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da je jarbol na Ušću obećanje vlasti u predizbornoj kampanji i da su to građani podržali na izborima.

Foto: MONDO/Predrag Vujić

Gradske vlasti raspisaće u oktobru tender za ponuđače, a od proleća bi trebalo da počne gradnja jarbola, koji je sa prvobitnih 120 smanjen na 80 metara. Na tom jarbolu, koji će biti postavljen na beogradskom Ušću, vijoriće se srpska zastava.

"Jarbol će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << videti iz svih delova grada i 80 metara je sasvim dovoljna visina. Razlog zašto će biti 80 metara je pitanje statike. Kada su urađena geološka istraživanja to je naprosto najoptimalnije za tu vrstu zemljišta i to je to. U svakom slučaju, to će uticati na cenu", kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za Televiziju N1.

Ističe da će jarbol biti jeftiniji od prvobitno najavljenih 406 miliona dinara.

"Kada bude završen tender, tada će se znati tačno u dinar koliko će koštati jarbol, a vi u budžetu morate da ostavite neku vrednost da biste mogli da sprovedete tender. To što ste ostavili neki novac, samo znači da ne možete da potrošite ni dinar više, a naravno možete da potrošite manje", dodao je Vesić.

U javnosti se polemiše da li je jarbol potreban, odnosno da li je taj novac mogao da bude upotrebljen za nešto drugo, recimo izgradnju vrtića, asfaltiranje ulica...

Vesić ima odgovor na to:

"Mi smo rekli da ćemo izgraditi jarbol. To nikakva tajna nije bila. Građani u Beogradu su glasali za našu politiku, između ostalog i za jarbol i mi ćemo ga postaviti".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.