Veselinović: Zakon za poštene izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2015, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselinović: Zakon za poštene izbore

Poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović uputio je danas u skupštinsku proceduru dopune Krivičnog zakonika, čiji je cilj, kako je rekao, da naredni izbori, ma kada budu održani, budu fer i pošteni.

"Sada nema uslova za fer i poštene izbore. Ovaj zakon bi se mogao nazvati zakon za poštene izbore", rekao je Veselinović novinarima u parlamentu.

Uz napomenu da se na prethodnim lokalnim izborima dešavalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svašta, od kupovine glasova do pretnji, Veselinović je naveo da bi se njegovim zakonom sankcionisalo 10 krivičnih dela protiv slobodnog izražavanja volje na izborima.

Pored ostalog, tim zakonskim predlogom bi se sankcionisalo unošenje fotoaparata i mobilnih telefona na biračka mesta kako se ne bi ljudi snimali za koga glasaju, bila bi predviđena odgovornost stranačkih funkcionera za ugrožavanje slobode izbora...

Veselinović je najavio da će Pokret za preokret pozvati sve opozicione stranke da podrže njegov zakon, te da taj pokret neće priznati nijedne izbore koji budu održani na kojima se glasovi budu kupovali, jer to nisu slobodni izbori.

Veselinović smatra da se već krenulo sa niskim udarcima, da je danas bio svedok "udaraca" namenjenih njemu, da će sigurno ponovo biti pretnji i kupovine glasova, a tvrdi da je SRS dobila novac od SNS da glumi opoziciju.

Komentarišući najnovija istraživanja o rejtinzima stranaka, Veselinović kaže da se ona rade "po narudžbini SNS" i da ona zato nisu tačna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Veselinovićev Predlog zakona za poštene izbore

Izvor: Akter, 13.Okt.2015

Poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović uputio je danas Skupštini Srbije Predlog zakona za poštene izbore, kao dopunu Krivičnog zakonika koji bi trebalo da obezbedi fer i poštenu izbornu proceduru.."Cilj je da se obezbede fer i pošteni izbori. Trenutno, to nije slučaj. Na prošlim izborima,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.