Velimir Ilić okuplja opoziciju

Izvor: RTS, 24.Nov.2009, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velimir Ilić okuplja opoziciju

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić ocenio je da bi opozicija trebalo da se okupi oko najjače stranke, a to je Srpska napredna stranka, kako bi se rešavali brojni problemi građana.

Pored Predloga zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine, jedna od tema u Skupštini Srbije bili su i parlamentarni izbori.

Nova Srbija smatra da bi cela opozicija trebalo da izađe sa jednom zajedničkom listom, koju bi predvodio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednik Srpske napredne starnke Tomislav Nikolić. Očekuju da će i DSS deliti njihovo mišljenje.

"Koštunica je vrlo realan čovek i mislim da tu nije ništo sporno. Koštunica je dobar državnik, naći će se mesto i za njega. On je odličan kandidat za nekog budućeg predsednika Srbije", rekao je lider NS Velimir Ilić.

U DSS-u, međutim, ocenjuju da izbori nisu na vidiku i da nema razloga za nagle i spektakularne poteze.

Poslanik DSS-a Slobodan Samardžić rekao je da je suviše rano tako konkretno i detaljno govoriti o nekom organizacionom okupljanju opozicije oko jedne stranke ili jednog lidera.

Vladajuća koalicija poručuje da se ne meša u opozicionu kombinatoriku.

"Ponekad kad se nešto spaja što građani ne vide kao prirodan spoj, može da bude manje u zbiru nego kada je odvojeno", rekla je šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju".

Navodeći da nikada nisu sarađivali sa Novom Srbijom, u LDP-u kažu da nisu spremni za saplitanje već klimave Vlade.

Radikalima je predlog Nove Srbije neprihvatljiv jer, kako kažu, ne žele da sarađuju sa izdajnicima iz Srpske napredne stranke.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.