Vanredni izbori u Odžacima u nedelju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2010, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredni izbori u Odžacima u nedelju

ODŽACI - U opštini Odžaci u nedelju, 24. januara, biće održani vanredni lokalni izbori. Privremene mere u opštini Odžaci uvedene su 1. septembra 2009. godine, a za vanredne lokalne izbore 24. januara podneto je deset izbornih lista.

Privremene mere uvedene su nakon šestomesečnog neuspešnog pokušaja da se u Skupštini opštine Odžaci formira odbornička većina, nakon čega je Vlada Srbije 1. septembra prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uvela privremenu upravu.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović vanredne izbore raspisala je 28. oktobra prošle godine.

Na poslednjim lokalnim izborima, od 28 odborničkih mesta 13 su dobili radikali kojima se posle izbora pridružio jedan odbornik Socijalističke partije Srbije (SPS).

S obzirom na to da je broj odbornika bio izjednačen, ni radikali niti koalicija Demokratske stranke, SPS-a, Demokratske stranke Srbije, G17 plus i Srpskog pokreta obnove nisu uspeli da obezbede potrebnu većinu od 15 odbornika, što je blokiralo rad opštinske vlasti.

U prethodnom sazivu, na vlasti u Odžacima bila je Srpska radikalna stranka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Odžacima 10 izbornih lista

Izvor: Press, 20.Jan.2010, 06:20

Biraće se 27 odbornika. Pune liste kandidata ima šest stranaka i koalicija. .Za vanredne lokalne izbore u opštini Ožaci, u nedelju 24. januara, prijavljeno je 10 izbornih lista političkih stranaka i koalicija. Biraće se 27 odbornika, a pravo glasa imaće 27.996 građana. Glasaće...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.