Vanredni izbori ako vlada ne bude izabrana do 30. juna

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredni izbori ako vlada ne bude izabrana do 30. juna

Funkcionerka SPS Slavica Ðukić Dejanović nada se da će narednih dana doći do kompromisa i da će svi koji su podržavali vladu Aleksandra Vučića to nastaviti i ubuduće. Mogu da govorim o izvanrednoj atmosferi na organima SPS gde smo bez razmišljanja predlog predsednika Aleksandra Vučića prihvatili i odlučili da participiramo dalje u vlasti, rekla je Ðukić Dejanović novinarima u Beogradu.

Upitana šta će SPS uraditi ako ima problem sa koalicionim partnerom koji ne želi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da opdrži mandatara za sastav nove vlade Anu Brnabić, Ðukić Dejanović je rekla da je SPS samostalna stranka, da su ih uvek radovale koalicije, ali da svako ima pravo na opredeljenje.

Na pitanje da li Marković treba da bude deo vladajuće koalicije, ona je rekla da nije u poziciji da na taj način razmišlja.

- Precenili ste domen koji imam u političkom životu - rekla je ona i dodala da postoji mogućnost za vanredne parlaemntarne izbore ako vlada ne bude formirana u zakonskom roku, do 30. juna.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Upitana da oceni rad ministara SPS u vladi, ona je rekla da misli da su radili dobro i da su odgovorili zadatku, što potvrđuje i činjenica da se ponovo predlažu oni koji su do sada bili u vladi - Ivica Dačić, Aleksandar Antić i ona, uz neka nova imena.

- Mislim da su ministri korektno radili svoj posao. Ovo će biti vlada kontinuiteta, te treba ad nastave da rade kako su radili do sada -rekla je ona.

Na pitanje da li očekuje da ponovo dobije resor zdravstva, Dejanović je rekla da o tome još nisu razgovarali, da prethodno mora da se donese zakon o ministarstvima, a tek nakon toga će uslediti razgovori o podeli resora.

Dejanović je iskrena da bi želela da bude u novoj vlade i dodaje da će posao koji dobije raditi savesno.

- Vrlo sam zaintresovana za oblast koju sada radim - zaključila je ona.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.