VUK JEREMIĆ SE NEĆE KANDIDOVATI ZA PREDSEDNIKA: Lider Narodne stranke zna da ne bi imao nikakve šanse na izborima

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2021, 23:06

VUK JEREMIĆ SE NEĆE KANDIDOVATI ZA PREDSEDNIKA: Lider Narodne stranke zna da ne bi imao nikakve šanse na izborima

Vuk Jeremić otkrio svoje planove

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas dada ako bude doneta odluka dela opozicije o izlasku na izbore, on ne planira da se kandiduje za predsednika Srbije.

- Kada bi dogovor zavisio samo od Narodne stranke, on bi bio postignut juče. Nadam se da će razgovori u opoziciji trajati kratko - rekao je Jeremić za RTV.

Jeremić ocenjuje i da je u toku revizija taktike SAD prema Srbiji i to, kako je dodao, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokazuju kadrovske promene koje se očekuju, uključujući i novog ambasadora u Beogradu.

Vašington će biti aktivniji nego ranije, za razliku od EU koja je zadržala pasivan odnos, rekao je, pored ostalog, Jeremić.

- Može se raspravljati o namerama SAD, ali će njihova taktika po svoj prilici biti drugačija. Proklamovani prioriteti administracije predsednika Amerike Džozefa Bajdena su demokratija i borba protiv korupcije, i to će biti sastavni deo njihovog delovanja u postizanju strateških ciljeva. Kakvi god ti ciljevi bili kada je Balkan u pitanju, Amerikanci će biti eksplicitni, i neće se toliko uvijati kao EU - smatra Jeremić, saopšteno je iz Narodne stranke.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.