VANREDNI PARLAMENTARNI IZBORI SLEDEĆE GODINE: Kampanja uveliko u toku, svi pominju JEDAN MESEC

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2021, 23:15

VANREDNI PARLAMENTARNI IZBORI SLEDEĆE GODINE: Kampanja uveliko u toku, svi pominju JEDAN MESEC

Predsednički, parlamentarni i beogradski izbori očekuju nas sledeće godine.

Nekoliko sastanaka Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, pokrajinskih, gradskih i opštinskih odbora naprednjaka u Nišu, Beogradu i Novom Sadu, obeležavanje godišnjice postojanja Socijalističke partije Srbije i tiho prestrojavanje u redovima celokupne opozicije nagoveštavaju dinamičnu i aktivnu političku jesen.

Početak kampanje oseća se svuda, pa bi se mogao steći utisak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da će građani na birališta pre nove godine. Ipak, kako prenosi "Politika", redovni predsednički izbori i beogradski izbori, kao i vanredni parlamentarni izbori, gotovo izvesno biće organizovani početkom aprila sledeće godine.

Sve političke partije i pokreti još od juna krenuli su u uozbiljnu predizbornu kampanju. Stranački aktivisti dele propagandni materijal na ulicama i samo se čeka da se formalno postigne neki dogovor na međupartijskom dijalogu i da se označi početak predizborne trke.

Najjači izborni adut naprednjaka je Aleksandar Vučić, koji je za protekle skoro tri decenije političkog vojevanja najviše naučio iz svojih poraza.

Svestan da se do uspeha ne dolazi preko noći, tvitovanjem ili medijskim nastupima, lider naprednjaka je prelomio da je vreme da se zategnu stranačke dizgine i da se skrene pažnja, pre svega, lokalnim funkcionerima da uspeh ne pada s neba, već da se do pobede na izborima dolazi na prvom mestu radom.

Zato je na skupovima u tri najveća grada, gde je prisustvovalo više od 20.000 ljudi, tražio da se, najpre, ide u narod i da se građankama i građanima predstave rezultati - kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou.

Umesto podmetanja i laži na račun političkih oponenata, naprednjacima je jasno i nedvosmisleno rečeno da moraju da vode pre svega pozitivnu izbornu kampanju i da samo odgovaraju na napade koji se očekuju uglavnom iz dela bojkotaške opozicije.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.