Upisano 6.765.998 birača, glasanje i na 90 mesta na Kosmetu

Izvor: Press, 14.Mar.2014, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upisano 6.765.998 birača, glasanje i na 90 mesta na Kosmetu

Rešenje RIK-a o tom broju birača biće objavljeno u "Službenom glasniku".

U Srbiji je u toku predizborna tišina koja će trajati do zatvaranja birališta, odnosno do 16. marta u 20 sati i podrazumeva zabranu izborne propagande, što je propisano Zakonom o izboru narodnih poslanika. 

Birališta će u nedelju, 16. marta, biti otvorena u sedam sati ujutru, a zatvorena istog dana u 20 sati, kada i prestaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izborna tišina. Državljani Srbije koji žive u Velikoj Britaniiji i SAD, zbog druge vremenske zone, moći će da glasaju 15. marta od sedam do 20 sati po lokalnom vremenu, a rezultati glasanja na biračkim mestima u inostranstvu ne smeju da budu objavljeni pre završetka glasanja u Srbiji. 

Biće otvorena 8.262 biračka mesta u Vojvodini, centralnoj Srbiji i u zavodima za izvršenje zavodskih sankcija, a na Kosovu i Metohiji 90. Glasaće se i na 35 biračkih mesta u 20 država. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBIJA SUTRA GLASA: Predizborna tišina i danas na snazi

Izvor: Kurir, 15.Mar.2014, 10:55

Tišina će trajati do zatvaranja birališta, odnosno do 16. marta u 20 sati. Biračka mesta otvaraju se sutra u sedam sati ujutru..BEOGRAD - U Srbiji je na snazi predizborna tišina uoči vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji...Tišina će trajati do zatvaranja birališta, odnosno do 16. marta u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.