Ujedinimo Pirot više nije ujedinjen: Zavetnici deo vlasti, POKS nije

Izvor: JužneVesti.com, 12.Feb.2024, 13:41

"Ujedinimo Pirot" više nije ujedinjen: Zavetnici deo vlasti, POKS nije

Na lokalnim izborima u Pirotu 17. decembra lokalni odbori Srpske stranke Zavetnici i Pokreta obnove Kraljevine Srbije izašli su u koaliciji "Ujedinimo Pirot", ali njihovo ujedinjenje je kratko trajalo. Zajedno su usvojili 2 mandata, a da više nisu u koaliciji bilo je jasno na konstitutivnoj sednici Skupštine kada je odbornik Zavetnika podržao vlast, dok predstavnik POKS-a nije.

Svoje odborničke mandatate verifikovali >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su Vladimir Stojanović iz Zavetnika i Miloš Teodosijević iz POKS-a, ali su deo vlasti postali samo Zavetnici, koji su dobili i jedno mesto većnika.

Glasanje za gradonačelnika i ostale funkcionere je bilo tajno, a Teodosijević kaže da on nije podržao vlast.

Nije istina da sam glasao za SNS rukovodstvo u Pirotu. Kao odbornik POKS-a glasao sam protiv izbora predsednika Skupštine i drugih funkcionera. To će se potvrditi i u mom daljem javnom delovanju u Skupštini grada Pirot. POKS nije, niti može biti u vlasti sa SNS-om, strankom koja rasprodaje našu teritoriju, državne, ekonomske i ekološke resurse, de fakto priznaje lažnu državu "Republiku Kosovo" i želi na mala vrata da vrati Rio Tinto u Srbiju - kaže Teodosijević.

On dodaje da je ispoštovao stav centrale stranke da se u nijednoj lokalnoj samoupravi gde imaju odbornike ne ulazi u vlast sa SNS-om.

Mi smo imali razgovore oko formiranja vlasti, ne ulazim u odluke naših bivših koalicionih partnera, ja sam zastupao stav vrha naše stranke i ostao opozicioni odbornik. Ne pripadamo ni drugoj opozicionoj grupaciji, ni vladajućoj strukturi. Imaćemo svoj stav. Koalicija formalno više ne postoji, s obzirom da su iz stranke Zavetnici prihvatili ulazak u gradsku vlast, a mi smo ostali u opoziciji - rekao je Teodosijević.

Podsetimo, najviše predstavnika u lokalnom parlamentu ima lista oko naprednjaka - 29, zatim lista “Pirot protiv nasilja” koja ima 20 odbornika, socijalisti su osvojili 5 mandata, a sada POKS-a i Zavetnici po jednog.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.