Ugljanin i Zukorlić predali listu

Izvor: RTS, 06.Sep.2018, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin i Zukorlić predali listu

Prva bošnjačka lista predala je Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) potpise 1.250 birača okupljenih oko Grupe građana "Samoopredeljenje" za učešće na izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, a nosilac te liste Sulejman Ugljanin je iskoristio priliku za kritiku vlasti i najavio osnivanje bošnjačke države. Listu je predala i "Matica Bošnjačka – akademik Muamer Zukorlić". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Sulejman Ugljanin je ponovio tvrdnju da su prava Bošnjaka u Srbiji ugrožena i najavio da će BNV, čiji je on aktuelni predsednik, zajedno sa Nacionalnim savetom Albanaca podneti žalbu Ustavnom sudu zbog dva, letos usvojena, zakona o nacionalnim manjinama koja, kako tvrdi, smanjuju postojeća prava manjina.
Ispred Matice Bošnjačke, listu je predao šef izbornog štaba i narodni poslanik Jahja Ferhatović, koji je izjavio da su predali 1.277 potpisa za kandidaturu za Bošnjačko nacionalno veće i da na tim izborima očekuju apsolutnu pobedu.
Inače, rok za podnošenje izbornih lista ističe 19. oktobra u ponoć.
Nacionalne savete direktno će birati 18 nacionalnih manjina – albanska, aškalijska, bošnjačka, bugarska, bunjevačka, vlaška, grčka, egipatska, mađarska, nemačka, poljska, romska, rumunska, rusinska, slovačka, slovenačka, ukrajinska i češka.
Prema kalendaru, ukupni rezultati izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina biće objavljeni 8. novembra, a uvid u materijal biće moguć do 9. novembra u ponoć.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RIK proglasio listu Samopredeljenje Sulejmana Ugljanina za izbore za BNV

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2018

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas izbornu listu "Samoopredeljenje - dr Sulejman Ugljanin" za neposredne izbore za članove Bošnjačkog nacionalnog veća koji će biti održani 4. novembra...Ta lista, koju je podnela Stranka demokratske akcije (SDA) ima 35 kandidata, a nosilac je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Zaharijevov rival u trci za NACIONALNI SAVET

Izvor: OkRadio.rs, 07.Sep.2018, 12:09

Vranje – Na predstojećim izborima za Nacionalni savet Bugara u Srbiji, podršku birača zatražiće i lista „Da vratimo dostojanstvo narodu“, čiji će nosilac biti vodeći lokalni preduzetnik Stefan Kostov. U Štabu Stefana Kostova kažu da će ova izborna lista biti sastavljena od visokoobrazovanih...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.