Ugljanin: Bošnjaci potvrdili da su zreo narod

Izvor: N1 televizija, 05.Nov.2018, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin: Bošnjaci potvrdili da su zreo narod

Nosilac liste "Samoopredjeljenje" Sulejman Ugljanin proglasio je pobedu na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća i rekao da je srećan i ponosan što su izbori protekli bez incidenata u pozitivnoj atmosferi i da su Bošnjaci potvrdili da su zreo narod.

On je kazao da su jučerašnji izbori bili najznačajniji za Bošnjake od raspada bivše Jugoslavije i da su Bošnjaci na njima izabrali Bošnjačko nacionalno veće koje ima ovlašćenja da u razgovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sa predstavnicima Srbije rešava njihove probleme.

Ugljanin je, ocenivši da nije nezadovoljan već srećan što nisu ostvarili apsolutnu pobedu, najavio da će većinu formirati sa listom "Vakat je".

"Sa njima imamo apsolutnu većinu. Svim ostalim učesnicima izbornog procesa ostaje da uđu u sastav bošnjačke skupštine i da zajedno rešavamo probleme", rekao je on.

Ugljanin je istakao da su jedna stvar institucije Republike Srbije koje se biraju regularno na izborima i zastupaju parlamentarnu, ustavnu demokratiju.

"A drugo su srpske institucije koje zloupotrebljavaju pojedinci da kroz republičke institucije provode aparthejd i formiraju jednu, da kažem, šovinističku grupaciju koja je vrlo štetna i opasna za Bošnjake", zaključio je Ugljanin.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.