Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2016, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiva prednost Grujičića u odnosu na Durakovića za načelnika Srebrenice

Centralna izborna komisija (CIK) BIH danas je objavila nove rezultate izbora u Srebrenici prema kojima srpski kandidat za načelnika opštine Mladen Grujičić ima ubjedljivu prednost od skoro 2.000 glasova u odnosu na protivkandidata Ćamila Durakovića.

Prema ovim podacima, Grujičić je osvojio 4.553 glasova, od kojih s redovnih biračkih mesta 4.350 i 203 putem pošte, dok je Duraković osvojio 2.567 glasova, i to >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 1.914 sa redovnih biračkih mjesta i 653 putem pošte.

CIK je naveo da je do sada obrađeno 7.300 listića, od kojih nevažećih 166.

Grujičić je rekao da je njegova prednost u odnosu na kandidata bošnjačkih partija Ćamila Durakovića nedostižna.

"Očekujem još određeni broj glasova poštom, otprilike dve stotine, a kada su u pitanju glasovi u odsustvu mislim da tu neću imati nijedan glas", kazao je Grujičić.

Grujičić je rekao da je kao novi načelnik Srebrenice spreman posetiti Memorijalni centar u Potočarima, ističući da u obiležavanju godišnjice 11. jula neće biti nikakvih promena i da će opština pomoći organizovanju komemoracije koliko bude u mogućnosti, preneli su mediji.

"Aposlutno sam spreman otići u Potočare i odati poštu žrtvama. Ovu kandidaturu sam i prihvatio jer želim da Srebrenica krene napred. Sve žrtve poštujem i saosećam s njima. U Srebrenici je skoro svaka porodica izgubila nekoga, pa tako i ja", kazao je on.

Grujičićev otac je ubijen u Srebrenici u maju 1992. godine i on je pre kandidature za načelnika Srebrenice bio na čelu Udrženja porodica srpskih žrtava.

Pobedom Grujičića za načelnika Srebrenice, prvi put od rata na čelu ovog mesta bio bi Srbin.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srebrenica: Grujičić u prednosti 2.000 glasova

Izvor: N1 televizija, 11.Okt.2016

Centralna izborna komisija BIH je objavila nove rezultate izbora u Srebrenici prema kojima srpski kandidat za načelnika opštine Mladen Grujičić ima ubedljivu prednost od skoro 2.000 glasova u odnosu na protivkandidata Ćamila Durakovića...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.