Ubedljiva pobeda SNS na lokalnim izborima u Zemunu

Izvor: Studio B, 02.Jun.2013, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiva pobeda SNS na lokalnim izborima u Zemunu

Na lokalnim izborima u Zemunu, na kojima je izašlo 35,05 % upisanih birača, ubedljivo je pobedila SNS, u koaliciji sa Novom Srbijom i Pokretom socijalista osvojivši 39 od 57 mandata u skupštini opštine.

Odbornike u novom sazivu zemunske skupštine imaće i koalicija okupljena oko socijalista, Demokratska stranka i koalicija DSS-Dveri.

Na jučerašnjim izborima za novu vlast u Zemunu, naprednjaci su osvojili 39 mandata, što je 16 mandata više nego na prethodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << izborima, održanim 2009. Za njima sledi koalicija okupljena oko socijalista, kojoj je pripalo 8 odborničkih mandata. Demokrate će u budućem parlamentu imati 6 odbornika, dok će koalicija DSS-Dveri imati 4 odbornička mesta. Deset preostalih partija, medju kojima su SRS i LDP, koalicije i grupa građana nisu prešle censuz.

- Marinko Šakan, predsednik OIK Zemunu - SNS je u prilici da sama formira vlast u Zemunu, glasanje je proteklo u savršenom redu, organizacija je bila odlična. Komunalna inspekcija i birački odbori nisu reagovali. 

U OIK objašnjavaju da učesnici izborne trke do večeras u 20 sati imaju pravo na prigovore i da će eventualne pristigle primedbe Izborna komisija razmatrati u narednih 48 sati.

- Ako bude bilo nekih prigovora koji bi eventualno bili usvojeni to neće uticati na konačan rezultat. Tek po razmatranju prigovora bit proglašeni konačni izborni rezultati, minimalan rok za konstituisanje novog opštinskog saziva 15 dana od dana zatvaranja biračkih mesta, dodao je Šakan.

Iz SNS poručuju da su rezultati izbora u Zemunu znak snažne podrške građana politici naprednjaka. Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović kaže da je ovakva podrška velika obaveza i odgovornost za SNS koja sada mora još aktivnije da se uključi u reforme i borbu za bolji život građana.

Izbornim rezultatom zadovoljni su i u SPS, čiji predsednik beogradskog odbora Aleksandar Antić ističe da je koalicija predvođena tom strankom ostvarila gotovo 70 odsto bolji rezultat nego pre 4 godine. 

Opozicija, pre svih DS i DSS, osporavaju veličinu pobede naprednjaka podacima o niskoj izlaznosti. U DS konstatuju da je zemunski odbor SNS najjači u Srbiji, ali da, ako se uzme u obzir procenat građana koji je izašao na izbore, podrška koju su dobili naprednjaci i nije tako velika.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatvorena biračka mesta u Zemunu

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2013

Na svih 106 biračkih mesta na današnjim lokalnim izborima u Zemunu završeno je glasanje koje je proteklo bez incidenata, rekao je danas predsednik opštinske izborne komisije Marko Šakan. ..Šakan je agenciji Beta rekao da prve rezultate izbora očekuje negde od 22 sata večeras. Prema dosadašnjim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.