UDARNO! PUCNJAVA NA BIRAČKOM MESTU! Poginuo policajac, spirala nasilja širi se u ovoj NUKLEARNOJ sili

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 09:06

UDARNO! PUCNJAVA NA BIRAČKOM MESTU! Poginuo policajac, spirala nasilja širi se u ovoj NUKLEARNOJ sili

Do pucnjave je došlo dok su glasačali izlazili na glasačka mesta na opštim izborima.

U Pakistanu, gde se danas održavaju opšti izbori pucano je na osoblje jednog biračkog mesta, pri čemu je jedan policajac ubijen.

Incident se dogodio u Tankovskom okrugu u provinciji Hajber Pahtunhva. Nakon pucnjave glasanje je zaustavljeno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Pakistana je ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naložilo privremenu suspenziju usluga mobilnih komunikacija širom zemlje zbog izbora za Narodnu skupštinu (donji dom parlamenta), koji su u toku. Ova odluka je doneta iz bezbednosnih razloga u svetlu nedavnog porasta terorističkih aktivnosti u zemlji.

Izbori za Narodnu skupštinu i pokrajinska zakonodavna tela počeli su u Pakistanu u 08:00 i trajaće do 17:00. Političke partije koje imaju najviše šanse na današnjim izborima su Pakistanska muslimanska liga (frakcija Navaz) i Pakistanska narodna partija.

Podsećamo čitaoce da je u juče došlo do dve jake eksplozije u Pakistanu, u pokrajini Beludžistan. Eksplozije su se desile ispred izborne kancelarije jednog pokrajinskog kandidata, a broj žrtava po poslednjim informacijama porastao je na 30.

Nasilje u ovoj nuklearnoj sili rapidno je raslo u susret izborima, a naročito nakon presude jednom od najozbiljnijih političkih faktora u zemlji, bivšem premijeru Imranu Kanu.

(Srbija Danas/M.B.)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.