U vlasti nema saglasnosti

Izvor: TvojPortal.com, 13.Jul.2011, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U vlasti nema saglasnosti

/dan online/ Zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Dragan Todorović, govoreći o aktuelnoj temi da li republički, pokrajinski i opštinski izbori treba da se održe u isto vrijeme, kazao je da bi trebalo istovremeno na birališta iz mnogih razloga, a jedan od njih je ekonomske prirode.


- Problem nekih stranaka je što misle da će dobro proći, naročito u Vojvodini, ako se odvoje parlamentarni i pokrajinski izbori - rekao je Todorović za "Dan" iznoseći >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << mišljenje da održavanje izbora zavisi od saglasnosti vladajuće koalicije koja o ovome neće raspravljati u skupštyini.
- Nažalost, skupština odavno nije mjesto za dogovor - istakao je Todorović, naglašavajući da "parlament radi po principu uzmi ili ostavi".
Prema njegovim riječima, vladajuća koalicija se ne konsultuje sa opozicijom o najvažnijim pitanjima, i tako radi već odavno.
Na pitanje da li u vladajućoj koaliciji ima saglasnosti oko toga da se republički, pokrajinski i lokalni izbori raspišu istovremeno, Todorović je rekao da nema.
- U vladajućoj koaliciji, koliko mogu da procijenim, trenutno ne postoji saglasnost oko tog važnog pitanja - naveo je Todorović, koji je u više navrata isticao da je vladajuća koalicija nesložna i oko donošenja mnogih zakona u skupštini.
M.B.
Sa Pravednom Rusijom o Šešelju
Dragan Todorović je otkrio da je delegacija ove stranke boravila u Rusiji, gdje su ih, između ostalih, primili predstavnici Pravedne Rusije i Komunističke partije.
- U ruskom ministarstvu inostranih poslova iznijeli smo stav da se u Haškom tribunalu brutalno krše ljudska prava predsjednika SRS-a Vojislava Šešelja i zamolili ih da se uključe u problem - objelodanio je Todorović, naglašavajući da je delegacija SRS-a dobila uvjeravanja da će joj Rusi pomoći.

politikaSrbijaizboriSRSvlastnema saglasnostdragan todorovicizbori istovremeno

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.