U susret izborima stigla nova obećanja: Britance očekuje KRAĆA RADNA NEDELJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2019, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U susret izborima stigla nova obećanja: Britance očekuje KRAĆA RADNA NEDELJA

Britanska opoziciona Laburistička stranka koja se priprema za moguće prevremene izbore, čvrsto je obećala da će mobilisati sve finansijske resurse i uvesti kraću radnu nedelju i povećati javnu potrošnju.

Laburisti nastoje da iskoriste haos s Bregzitom koji zaokuplja premijera Borisa Džonsona i njegovu konzervartivnu vladu, kako bi na izborima koji se očekuju krajem godine preuzeli kontrolu nad ekonomijom vrednom 2,8 milijardi dolara.

Predstavljajući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se kao budući ministar finansija na godišnjoj konferenciji laburista u Brajtonu, veteran levičar Džon Mekdonel opisao je kako bi preobrazio strogo načelo slobodne trgovine i preduzetništva kojim se zemlja rukovodila decenijama.

- Mobilisaćemo finansijske resurse na nivo koji nije viđen od obnove nakon Drugog svetskog rata kako bismo ispunili dvostruki cilj – održivu budućnost i bolju današnjicu - rekao je Mekdonel, 68-godišnjak koji se gotovo celi život bori protiv kapitalizma.

Laburistička stranka se priprema za masovnu nacionalizaciju, veću javnu potrošnju, povećanje poreza i prisiljavanje velikih korporacija da radnicima ustupe deonice, što je izazvalo duboku zabrinutost među investitorima i preduzetničkim krugovima.

S Džonsonom, koji muku muči u pokušaju da održi na okupu stranku podeljenu oko Bregzita, te pitanja kako i kada će Britanija napustiti Evropsku uniju, ako ikada to učini, rezultat izbora je teško predvideti.

BONUS VIDEO: KAKO JE NASTAO GASTARBAJTER? Tog oktobra 1968... (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.