U susret izborima: Naziru se kandidati i vlasti i opozicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2022, 17:52

U susret izborima: Naziru se kandidati i vlasti i opozicije

Iako izbori u Srbiji još uvek nisu zvanično raspisani u javnosti je već počela licitacija sa imenima kandidata za predsednika Srbije. A, mada još nisu potpuno usaglasili svoje stavove i vlast, kao i opozicija okupljena oko SSP-a, prema dosadašnjim najavama, okupiće se svako oko svog kandidata.

Građani Srbije na birališta će 3. aprila, a odlučivaće o tome ko će biti na čelu države narednih pet godina, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ko će im biti predstavnici u republičkom parlamentu. Istovremeno u pojedinim gradovima i opštinama održaće se i lokalni izbori.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić najavljuje da će 15. februara, otprilike, biti raspisani vanredni parlamentarni izbori i lokalni izbori u nekim opštinama.

"Devedeset dana pre isteka mandata predsednika Srbije ja ću raspisati predsedničke izbore, to je otprilike 2. marta", rekao je Dačić.

Prvi, još uvek nezvanični kandidat opozicije za trku na predsedničkim izborima je Zdravko Ponoš, koga je predložila Stranka slobode i pravde, ističući važnost da se cela demokratska opozicija okupi oko jednog imena.

A iza jednog imena staće i aktuelna vlast, najavljuje Dačić, i to će najverovatnije biti Aleksandar Vučić. Ipak ono što ga, kako kaže, trenutno više brine od izbora jesu pretnje upućene predsedniku Srbije.

"Mi tražimo od nadležnih državnih organa da na najozbiljniji način shvate sve ove informacije, da se pohapse svi oni koji ugrožavaju bezbednost predsednika republike i da država pokaže svu svoju snagu", zahteva Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine.

Prema rečima samog Vučića organizovanje njegovog atentata u direktnoj je vezi sa hapšenjima članova narko kartela u Srbiji ali i sa činjenicom da je mnogima u interesu destabilizacija Srbije.

Odgovarajući na pitanje kandidata SNS- a za predsedničke izbore, Vučić je rekao da je još uvek rano za tu odluku i još jednom potvrdio svoje najave o povlačenju sa čela stranke nakon izbora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.