U petak novo ročište o dokazima u slučaju protiv Trampa u vezi sa izborima 2020.

Izvor: B92, 09.Avg.2023, 22:16

U petak novo ročište o dokazima u slučaju protiv Trampa u vezi sa izborima 2020.

Vašington -- Federalni sudija na suđenju Trampu optuženom da je pokušao da ospori izbore 2020. godine, tražila je da se njegovi advokati i tužioci pojave danas u sudu.

Taj zahtev se odnosi na ročište na kome bi se odlučilo koji su dokazi i kako se mogu upotrebiti i obznaniti na suđenju.

Predsedavajući sudija Tanja Čutkan zakazala je ročište za petak u 10 sati ujutru po lokalnom vremenu, nakon što se Trampovi advokati i članovi tima specijalnog tužioca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džeka Smita nisu složili oko toga kada zakazati nastavak procesa.

Tužioci su naveli da su na raspolaganju cele nedelje, dok je Trampova odbrana tražila odlaganje do početka sledeće nedelje.

Ročište u petak zakazano je nakon što se Trampov tim usprotivio zahtevu tužilaca da Čutkan podnese nalog za zaštitu, kako bi se osiguralo da on ne iznese u javnost poverljive dokaze, ne bi li zastrašio svedoke.

Tramp se izjasnio da nije kriv i da su sve optužbe politički motivisane, a njegovi advokati kažu da bi tim nalogom bilo ugroženo njegovo pravo slobode govora, koje štiti Prvi amandman američkog Ustava.

Bivši predsednik se ne očekuje u sudnici u petak.

Uobičajeno je da se advokati odbrane ne protive nalozima za zaštitu, jer se time produžava vreme u kome vlada dostavlja dokaze koje namerava da pokaže na sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.