U nedelju vanredni parlamentarni izbori u Srbiji

Izvor: Beta, 13.Mar.2014, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nedelju vanredni parlamentarni izbori u Srbiji

BEOGRAD, 13. marta 2014. (Beta) - Gradjani Srbije će u nedelju, 16. marta, birati 250 poslanika za sastav novog parlamenta. Na vanrednim parlamentranim izborima koji su raspisani 29. januara učestvovaće 19 izbornih lista, od kojih je sedam manjinskih. Predloženo je 3.020 kandidata, od čega su 64 odsto muškarci.

Pravo glasa imaju ukupno 6.767.324 gradjanina.

Na izborima će biti ukupno 8.262 biračka mesta na teritoriji Vojvodine, centralne Srbije, kao i u zatvorima, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Kosovu 90, a u 20 stranih država 35 biračkih mesta.

Najkasnije u roku od 10 dana od dana objavljivanja ukupnih rezultata izbora, RIK će sve dobijene mandate sa izborne liste dodeliti kandidatima po redosledu na izbornoj listi, počev od prvog kandidata sa liste. Skupština treba da bude konstituisana u roku od 30 dana od dana proglašenja konačnih rezultata izbora.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.