U nedelju izbori u pet lokalnih samouprava

Izvor: BKTV News, 22.Apr.2017, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nedelju izbori u pet lokalnih samouprava

Lokalni izbori za odbornike Skupštine grada Zaječara i skupština opština Vrbas, Odžaci, Kovin i Kosjerić, biće održani sutra.

U Kovinu i Kosjeriću izbori su redovni, dok su izbori u Zaječaru, Vrbasu i Odžacima vanredni.  Lokalne izbore u tim opštinama raspisala je 27. februara predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Izbori u pet lokalnih samouprava su u nadležnosti organa >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za sprovođenje izbora, na osnovu odredaba Zakona o lokalnim izborima.

U Zaječaru pravo glasa ima 53.288 građana, a na izborima učestvuje devet izbornih lista.

Mihajlović: Novi premijer treba da bude iz SNS

CRTA posmatračka misija "Građani na straži" najavila je da će sutra posmatrati lokalne izbore u tom gradu, i da će njihovi posmatrači biti raspoređeni na svih 69 biračkih mesta, dok će mobilni timovi pratiti izborni dan van biračkih mesta.

Kako je saopšteno, posmatrači će na biračkim mestima biti od početka priprema za otvaranje biračkih mesta, pa sve dok članovi biračkih odbora ne objave rezultate izbora za posmatrano biračko mesto, čime će se obezbediti sveobuhvatan uvid u dešavanja na biračkim mestima tokom izbornog dana.

Na lokalnim izborima 23. aprila u Kosjeriću učestvovaće takođe devet izbornih lista sa ukupno 224 kandidata za odbornike, najavio je danas predsednik Opštinske Izborne komisije Boško Kostić.

Za 27 odbornika će se glasati na 29 biračkih mesta, a ukupno upisanih u birački spisak je 9.771 građanin.

Vučić suzio krug kandidata za premijera, ova imena u igri
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra izbori u jednom gradu i četiri opštine

Izvor: RTS, 22.Apr.2017

Lokalni izbori za odbornike Skupštine grada Zaječara i skupština opština Vrbas, Odžaci, Kovin i Kosjerić, biće održani sutra. . U Kovinu i Kosjeriću izbori su redovni, dok su izbori u Zaječaru, Vrbasu i Odžacima...

Nastavak na RTS...

Sutra lokalni izbori u Zaječaru, Kosjeriću, Vrbasu, Kovinu i Odžacima

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Apr.2017

Lokalni izbori biće održani sutra u Zaječaru, Kosjeriću, Vrbasu, Kovinu i Odžacima...Pravo glasa na lokalnim izborima u Zaječaru ima ukupno 53.288 građana a na izborima učestvuje devet izbornih lista...U Kosjeriću je u birački spisak upisano 9.765 građana, a tamošnja izborna komisija proglasila...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

SNS IZLAZI SAM NA LOKALNE IZBORE Građani osam opština izlaze danas na birališta

Izvor: Blic, 23.Apr.2017, 07:20

U Zaječaru, Vrbasu, Odžacima, Kovinu i Kosjeriću danas će biti održani redovni lokalni izbori, a u svim mestima, osim u Kosjeriću, Srpska napredna stranka izaći će samostalno – bez koalicije...Koalicioni partneri, koji su na prethodnim predsedničkim, ali i parlamentarnim izborima izašli na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.