U Travniku izvjesna pobjeda kandidata SDA, u Foči-Ustikolini neizvjesno

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Apr.2021, 10:45

U Travniku izvjesna pobjeda kandidata SDA, u Foči-Ustikolini neizvjesno

Novi načelnik općine Travnik je Kenan Dautović iz Stranke demokratske akcije (SDA), objavila je 11. aprila Koalicija za slobodne i poštene izbore "Pod lupom". Kako je rečeno na konferenciji za novinare, Dautović je, prema preliminarnim rezultatima, osvojio 54,8% glasova na prijevremenim izborima za načelnika Općine Travnik. Dautovićev protukandidat, Haris Kaniža, iz koalicije "Naša travnička priča" koju čine Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP BiH),...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Izlaznost u Travniku do 16 sati 20,48 odsto

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Apr.2021

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je saopštila da je do 16 časova odziv birača na prijevremenim izborima u Travniku 20,48 odsto, a u Foči (Federacija BiH) 51,01 odsto.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.