U Severnoj Makedoniji počinje predizborna tišina

Izvor: B92, 15.Okt.2021, 23:29

U Severnoj Makedoniji počinje predizborna tišina

Skoplje -- Izborna tišina pred lokalne izbore u Severnoj Makedoniji počinje u ponoć.

Građani će u nedelju birati između 301 kandidata za gradonačelnika i 576 lista za odbornike u skupštinama 80 opština Severne Makedonije i Grada Skoplja.

Izbornu kampanju, započetu 27. septembra, obeležile su ekološke i lokalne ekonomske teme, ali i sport. Obećavani su "zeleni gradovi", koriščenje sunčeve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << energije, izgradnja biciklističkih staza, rešavanje pitanja urbanističkog i saobraćajnog haosa, nove investicije, ali i više novca za sport i nova sportska borilišta.

Prvi krug lokalnih izbora biće održan 17. oktobra. Drugi krug na izborima za gradonačelnike, u opštinama u kojima to bude potrebno, zakazan je za 31. oktobar.

Pravo glasa imaju 1.824.864 građanina, a akreditovano je 1.045 posmatrača iz Severne Makedonije i inostranstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Severnoj Makedoniji predizborna tišina pred lokalne izbore

Izvor: B92, 16.Okt.2021, 09:54

U Severnoj Makedoniji u ponoć je počela predizborna tišina pred sutrašnje lokalne izbore i trajaće do zatvaranja biračkih mesta, sutra u 19 sati...Biračka mesta biće otvorena ujutro u 7 sati, a biće birani odbornici i gradonačelnici u 80 opština i u Gradu Skoplju, prenosi agencija MIA...Građani...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.